Kanarya'dan kritik kayıp

Ali Murat Hamarat

Akdeniz’de kritik dönemeç… Bir tarafta ligin en heyecan veren ekiplerinden Alanyaspor, diğer yanda zirve yarışında hata yapmak istemeyen Fenerbahçe… Lider Beşiktaş’ın zorlu Rize deplasmanından şen döndüğü haftada, sarı lacivertliler mutlak üç puan kovalıyor. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Ligin en çok topa hâkim olan takımlarından biri olan ev sahibinde Çağdaş Atan, beklenen 11’le başlıyor. Son haftalarda ileri uçta şans bulan Mustafa Pektemek yine sahadayen, Adam Bareiro kenarda yer bulmuş durumda. Akdeniz temsilcisinde gözler maestro Salih’le kanattaki Davidson’da olacak. Santra öncesinde özellikle genç hocanın nasıl bir anlayışla talebelerini çimlere sürdüğü merak ediliyor. Daha önce üç büyüklerden ikisine oyun planını değiştirten Atan, bakalım planını değiştirecek mi?

Sarı-lacivertlilerde cezalı İrfan Can’ın yokluğunda Mesut Özil 11’e dönmüş. Tesadüf bu ya dünyaca ünlü maestro ligde son kez Antalyaspor’a karşı grev yapmıştı. Emre Belözoğlu’nun son haftalarda oynattığı futbola çok uygun gözüken yıldızın ne durumda olduğu, biraz da papatya falı baktırıyor. Orta sahada üstünlüğü kimin alacağı merak ediledursun, futbol meftunları kâğıt üstünde çok şey vadeden maçın başlamasını iple çekiyor. Bakalım Kanarya son haftalarda olduğu gibi istediğini dikte ettirebilecek mi?

İki yıl önce elim bir kazada ölen Sural unutulmuyor, santrayı müteakip heyecan artıyordu. İlk bölümde iki taraf da hızlı oynuyor fakat son tercihleri doğru yapamıyordu. 23’te organize gelişen Alanyaspor akınında Salih’in plasesi üst direkten auta çıkmıştı.

33’te iyi paslarla gelen bu sefer deplasman ekibiydi. Ozan’ın şutu kaleyi sıyırmıştı. 44’te gelişen kontrada gole giden Davidson’u düşüren Gökhan kırmızı kart görünce, Kanarya bir kişi eksilmiş; Ozan sağ beke geçmişti. Bir şey netti, ikinci devre her şeye gebeydi…

İki yarıda Mert Hakan’ın yerine Luiz Gustavo oyundaydı. Mesut’un çıkmaması, risk gibi gözüküyordu. Ev sahibi özellikle kendi sağ kanadından gelmeye başlıyordu. 64’te Salih’in kaçırdığı Davidson kaleyi bulamıyordu. Mesut’un yerine giren Osayi-Samuel’le sarı-lacivertler biraz oyunu dengeleyebilecek miydi?

66’da demarke pozisyondaki sağ bek Juanfran’ın şutu direkten dönmüştü. 75’te Efkan’ın füzesi yine direkte patlıyordu. Son bölümde ev sahibi rakip sahada oynasa da üretemiyordu. Son düdük çaldığında, Beşiktaş’la Fenerbahçe arasındaki puan farkı beşe çıkıyordu.

Alanyaspor biraz şanslı olsa rahat kazanırdı. Üç defa direğe takılan Atan’ın talebeleri iyi bir görüntü çizdi. Bu sezon oynadıkları futbol ayakta alkışı hak ediyor; hocanın maçlara dair söyledikleri kulaklarımızın pasını siliyor. Fenerbahçe’ye gelince… Uzun süre eksik oynadıkları maçta yenilmemeleri iyi olsa da artık tüm ipler Beşiktaş’ın elinde! Mesut daha erken çıksa, bu kadar zorlanmazlardı ya neyse…