Kanarya'dan 'Sarı Sıcak' başlangıç

Avrupa Şampiyonası, Olimpiyat derken lig başladı. Sporseverlerden sonra sıra futbol meftunlarında!

Bir yanda Adana Demirspor, bir tarafta Fenerbahçe… Bir yanda 26 yıllık Süper Lig hasretini dindiren Akdeniz’in kült camiası, bir tarafta 2014’ten beri şampiyonluk hasreti çeken Kanarya. Şüphesiz her iki ekip de sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Ev sahibinde transferler dikkat çekiyor. İleri uçta Balotelli, arkasında Belhanda, “problem çocuk”lar yan yana! Her iki futbolcunun performansı özellikle merak ediledursun, alt ligden gelen Adana Demirspor’un ligin ilk haftalarında vereceği görüntü papatya falı baktırıyor. Samet Aybaba’nın takımında sanki Akintola, Gökhan İnler, Svensson gibi deneyimli futbolcuların ayrıca ağırlıklarını koyması gerekiyor.

Sarı-lacivertlilerde ikinci Vitor Pereira dönemi Adana’da demir alıyor. Portekizli hoca üçlü savunmayla başlıyor. Novak solda, Tisserand sağda, Szalai defansın göbeğinde yerini almış. Valencia’nın yokluğunda Samatta forvette görev yapıyor. Onun arkasındaki Mesut’la İrfan Can’ın yapacakları merak konusu; tabii bir de kanatlardaki Ferdi’yla Osayi-Samuel’in yerlerini ve sistemi yadırgayıp yadırgamayacakları…

Taraftarının desteğiyle ev sahibi iyi başlarken, ilk tehlike deplasman ekibinin kontrasında gelmişti. Gustavo’nun direkte patlayan 10. dakikadaki şutu müthişti. 16’da Kanarya yine tek pasta rakip savunmanın gerisine sarkıyor; top önünde biten Samatta vurmakta geç kalıyordu.

33’te bu sefer Castro’nun şutu yan direkten dönmüştü. Uzatmalarda Balotelli’nin uzaklardan şutunda Altay başarılıydı.

İkinci yarıya iki Serdar’la başladı Pereira. Serdar Aziz savunmanın merkezindeydi; Serdar Dursun da Samatta’nın yerine ileride. Başlama vuruşunu müteakip top ağlardaydı. Serdar Dursun’un kaçırdığı İrfan Can Mesut’u bulmuş, ilk yarı etkisiz olan maestro ağları bulmuştu. Hemen akabinde Balotelli sert vurmuş, Altay iyi çıkarmıştı.

62’de Balotelli’yle Belhanda çıkıyor, Ezeh’le Assombalonga giriyordu. Nemli sıcak havada son bölümde ev sahibi bastırıyordu. Sakatlanan Serdar Dursun’un çıkmasından sonra Fenerbahçe, ileride hiç top tutamıyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, üç puan Kanarya’nın oluyordu.

Adana Demirspor’un daha zamana ihtiyacı var. Takıma kattıkları spektaküler isimler bir tarafa, birkaç bölgeye takviye yapacaklar gibi. Fenerbahçe’ye gelince… Belli bölümlerinde zorlandıkları maçı kazanmasını bildiler. Sezona böylece iyi başladılar. Üçlü savunma bu kanat bekleriyle olmaz. Sarı-lacivertlilere de birkaç oyuncu gelecek sanki.