Fenerbahçe derbiye performansıyla damga vurdu. Ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler üst üste dördüncü galibiyetini aldı ve ligde ikinci sıraya yükseldi. Kanarya'ya galibiyeti Zajc ve Serdar'ın golleri getirdi

Kanarya dolu dizgin

Kadıköy'de derbi günü! Bir tarafta Fenerbahçe, öbür köşede Galatasaray... Malum gazozuna bile oynasalar, ülkede kıyamet kopuyor; Türkiye’nin bütün dertleri unutuluyor, gündem değişiyor. Yıllardır nedense öyle bir havada ilk düdük çalıyor ki sanki kazanan cennete gidecek, kaybeden cehenneme! Oysa bu basit bir oyun; Habil ile Kâbil buluşmuyor, biri ilk kanı dökmüyor. Ve Aslan’ın ligdeki konumu nedeniyle belki de ilk kez taraflar oldukça sakin bir şekilde çimlere ayak basıyor. Tabii santrayla sahadaki iklimin değişmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kazanıp ikinciliğe yükselmeyi hedefleyen Kanarya’da İsmail Kartal, sol beke Ferdi’yi atmış. Deneyimli hoca genç Arda’yı da yedek başlatıyor. Sarı-lacivertlilerin kulübesi ezeli rakibine göre oldukça geniş gözüküyor. Son haftalardaki istim üstündeki ev sahibinde Zajc-Crespo ortası, Cimbom’u bayağı zorlayacak gibi duruyor. İlerideki Serdar Dursun acaba dedirtirken, akıllara tek soru dolaşıyor: Bakalım Fenerbahçe Konyaspor’un tökezlediği haftada üç puana ulaşabilecek mi?

Galatasaray’da Domenec Torrent, birçoklarına göre kader maçına çıkıyor. Seçim arifesinde İspanyol çalıştırıcının camia için bu kritik deplasmanda tercihi merak ediliyor. Bakalım sarı-kırmızılılar Barcelona deplasmanındaki temkinli defansif oyunu mu tercih edecek yoksa birçoklarını şaşırtıp rakibinin üstüne gidecek mi? Sakatlıktan dönen Kerem’in performansı birçoklarına papatya falı baktıradursun, takımın tecrübeli ayakları Gomis’le Babel’in sanki en iyi günlerine dönmesi gerekiyor.

İlk bölümde Kanarya baskılıydı. Savunmada kapanan Aslan, ilk çeyrekte rakip kaleye gitmekte zorlanıyordu. Oyun dengeleniyor mu derken, 26’da Fenerbahçe öndeydi. Sağ kanattan kaçan Osayi-Samuel’in bulduğu Zajc, köşeye iyi vurmuştu. 42’de gelişen kontrada ilk yarının kötüsü Kerem, yine kendisinden bekleneni yapamıyor; topu Altay’a nişanlıyordu. İlk devreden başka gol çıkmıyordu.Dengeli başlayan ikinci 45 dakikada kalite bir türlü yükselmiyordu. İki ekip daha önce bu filmi defalarca izlettirmişti. 68’de fark ikiydi. İrfan Can’ın ceza sahasına gönderdiği topu Mert Hakan aşırıyor, Serdar Dursun yakın mesafeden affetmiyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Fenerbahçe üç puana ulaşıyordu.

Kartal’ın talebeleri 2016’dan beri burada yenemediği ezeli rakibini sonunda devirerek ikinci sıraya yükseldi. Son sekiz maçta alınan yedinci galibiyet, birçoklarını şaşırtmadı doğrusu. İki takım arasında kalite farkı çoktu. Osayi-Samuel’in sağ bekteki performansı çok iyiydi doğrusu. Galatasaray’a gelince… Berkan-Taylan-Cicaldau orta sahasıyla bu iş olmuyor; hele geri düşünce hiç olmuyor. Seçim arifesindeki camiada herkes, bu kâbus sezonun bir an önce bitmesini diliyor. Peki sonra ne olacak; işte bu sorunun cevabı ziyadesiyle merak ediliyor.