Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü maçta Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti ve iki hafta aranın ardından galibiyetle tanıştı

Kanarya hata yapmadı

Kadıköy’de cumartesi mesaisinde Fenerbahçe, Ankaragücü’nü ağırlıyor. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Geçen sezonki hayal kırıklığından sonra bambaşka bir havaya bürünen Kanarya, pazartesi yaşadığı Alanya şokundan sonra yine kanatlanmayı hedefliyordu. Kursl hatası başvurusu bir yana, sarı-lacivertlilerin defansı Akdeniz’de alarm verdi. Ersun Yanal savunma hattında değişiklik yapar mı diye bekleyenler, stoperde Jailson’un yerine Rami’yi görünce pek de şaşırmamış olsa gerek. Haftaya oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde deneyimli teknik direktör, belli ki yeni transferini kazanmaya çalışıyor. Kaptan Emre Belözoğlu kulübede başlarken, Luiz Gustavo yine 11’de yerine yer bulmuş. Dolu tribünlerin bu maçtan beklentisi şüphesiz iyi oyun ve bol gol!

Neslican’ı anarak çimlere ayak bastı ev sahibi. Gülüşlüyle milyonlara umut aşılayan o özel kadının mücadelesi hakikaten çok güzeldi ya neyse. Hayat her şeye rağmen devam ediyor derken ilk düdük çalıyordu.

İlk 120 saniyede Deniz biraz daha becerikli olsa, fark iki olabilirdi. Rami ile Zanka’nın ilk çeyrekte yaptığı bireysel hatalar göze batıyordu. Alanya’daki hastalık yoksa devam mı ediyordu...

16’da Ankaragücü öndeydi. Hiç hazır görüntü vermeyen Rami orta sahada pas hatası yapmış, savunmanın gerisine sarkan Orgill güzel vurmuştu. 20’de tabela eşitlenmişti. Korcan kornerde boşa çıkınca Zanka’ya boş kaleye vurmak kalmıştı. Muriç arkadaşlarına iyi duvar olurken, özellikle Kruse’yle ortaklığı dikkat çekiyordu. İlk yarının sonlarında Rodrigues’in sakatlığı sonucu Emre oyuna dahil olmuş, Kruse sola geçmişti. İkinci devre çok şeylere gebeydi...
Dökülen Rami’nin yerine Jailson’la başlıyordu Yanal. 54’te Muriç’in enfes pasını Tolga bitirememiş, hemen akabinde karşı karşıya pozisyonda Korcan, Kruse’ye hayır demişti. Kanarya giderek baskısını artırıyordu. Gustavo ile Emre oyunu kanatlara iyi yayıyordu.

73’te ev sahibi öndeydi. Emre’nin nefis bir pasla kaçırdığı Kruse, rakibini çalımladıktan sonra Muriç’e adeta ‘al da at’ demişti. 81’de Orgill yine savunmanın gerisine sarksa da bu sefer Ozan Tufan kademeye hızır gibi yetişmişti. Sarı-lacivertliler öndeyken de aynı pozisyonu vermişti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, üç puan Kanarya’nın oluyordu.

Fenerbahçe derbi öncesinde moral buldu. Yanal’ın haftaya Galatasaray karşısında savunmayı nasıl kurgulayacağı, rakibine ne kadar orta sahada baskı yapacağı merak ediliyor. Stoperlerin arkasına iki maçtır atılan toplar sarı-lacivertliler için ciddi alarm veriyor.