Süper Lig’in 20. haftasının açılış maçında Fenerbahçe ile Göztepe Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Yeni transferler Serdar, Tolgay ve Moses’i yanına oturtmayı tercih eden Ersun Yanal, geçtiğimiz hafta kendisine ilk lig galibiyetini kazandıran 11’den sadece zorunlu bir değişiklik yaparak cezalı olan Hasan Ali’nin yerine İsmail ile maça başlamıştı. Göztepe kanadında da Kemal Özdeş Galatasaray maçındaki kadrodan […]

Kanarya iyi yolda

Süper Lig’in 20. haftasının açılış maçında Fenerbahçe ile Göztepe Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Yeni transferler Serdar, Tolgay ve Moses’i yanına oturtmayı tercih eden Ersun Yanal, geçtiğimiz hafta kendisine ilk lig galibiyetini kazandıran 11’den sadece zorunlu bir değişiklik yaparak cezalı olan Hasan Ali’nin yerine İsmail ile maça başlamıştı. Göztepe kanadında da Kemal Özdeş Galatasaray maçındaki kadrodan tek zorunlu değişiklik yapmış, cezalı Poko’nun yerine Alparslan ile sahaya çıkmıştı.

Fenerbahçe maça iştahlı başladı, organizasyon kalitesinde de gözle görülür bir artış vardı. İştah ve kalite pozisyonları getirince gol de gecikmedi. Soldado’ya mı Ayew’e mi yazılması gerektiği tartışmalı golün ardından Göztepe önde baskı kurmaya çalışsa da Fenerbahçe’yi zorlamayı başaramadı. Ev sahibi ilk çeyrek saatteki iştahını kaybetse de oyunun kontrolünü kaybetmedi. Fenerbahçe sezonun en iyi ilk yarısını oynasa da son bölümde Göztepe’ye fazla duran top imkanı tanıdı.

Kemal Özdeş, ikinci yarıya Halil’in yerine takımının en golcü ismi Yasin’i oyuna alarak oyunu rakip ceza sahasının çevresine yığmayı planlıyordu. Özdeş’in planlarını alt üst eden Jerome oldu. İngiliz forvet Sadık’a yaptığı gereksiz faulle doğrudan kırmızı kart görüyor ve takımını eksik bırakıyordu. Buna karşın Göztepe ikinci yarının başlarında daha etkili oynamayı başardı. Ersun Yanal’ın Tolgay ve Moses’I aynı anda oyuna alması, bu değişikliklerin hemen ardından da sakatlanan Sadık’ın yerine Jailson’un oyuna girmesi Göztepe’nin üstünlüğünün de sona ermesi manasına geliyordu. Dinçleşen Fenerbahçe orta sahası oyununun kontrolünü yeniden eline alıyor ve Göztepe’nin fişini çeken ikinci gol Jailson _ Moses işbirliğiyle geliyordu.

Haftayı puansız kapatan Göztepe deplasman karnesine bir zayıf daha eklerken Fenerbahçe bu sezon ilk kez iki maç üst üste kazanmayı başarıyordu. Ligin ikinci yarısında oynadığı 3 maçta 7 puan toplayan Fenerbahçe ateş hattından uzaklaşmaya devam ederken, oynanan oyun belki de bu sezon ilk kez Fenerbahçe taraftarına umut veriyordu.