Evinde Akhisarspor'a 3-2 mağlup olan Fenerbahçe zirve yolunda oldukça önemli üç puandan olurken, zirvedeki takımlarla arasındaki puan farkı 6'ya çıktı

Kanarya Kadıköy'de derbeder!

Kadıköy’de oynadığı son 9 maçı kaybetmeyen Fenerbahçe, son üç maçını gol yemeden kazanan Akhisar’ı konuk etti. Fenerbahçe’de Volkan Demirel ve Alper Potuk cezalı, Janssen ve İsmail Köybaşı ise sakat olduğu için maç kadrosunda yer almıyordu. Aykut Kocaman’ın tek sürprizi Aatıf Chahechouhe’nun yerine Valbuena ile maça başlamasıydı.

Maçın başlamasıyla beraber Fenerbahçe rakip yara alanda kısa paslarla etkili olmaya golü bulan taraf Akhisar oldu. 14. dakikada Ömer Bayram’ın sol taraftan kullandığı serbest vuruşta ön direkte topla buluşan Minero’nun kafa vuruşunda top ağlara gidiyordu.

Erken gelen gol maç temposunun artmasına sebep oluyordu. Beklemediği bir golle yenik duruma düşen Fenerbahçe oyun merkezini ileriye doğru taşıyor ve rakip ceza alanının çevresinde bolca gözüküyordu. Ancak Akhisar buna hazırlıklıydı. Rakibine kurduğu baskı kadar pozisyon vermediği gibi farkı ikiye çıkartma fırsatlarını da kolluyordu. Nitekim sol kanattan Muğdat kaptığı topla çizgiye iniyor ve topu içeriye gönderiyordu. Son haftaların formda ismi Seleznyov pozisyonu iyi takip ediyor ve Kameni’yi bir kez daha çaresiz bırakıyordu.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe en azından farkı bire indirerek soyunma odasına girmek için çabaladıysa da, Akhisar ev sahibinden daha ciddi tehlikeler yaratıyordu.

Aykut Kocaman ikinci yarıya İsla’nın yerine Chahechouhe’yu oyuna alarak başlıyor ancak oynanan oyun pek değişmiyordu. Fenerbahçe tempoyu yükseltmeyi ve oyun merkezini ileri taşımayı başarsa da tehlike yaratan taraf konuk ekipti. 57’de Giuliano farkı bire indirip Fenerbahçelileri umutlandırsa da golden iki dakika sonra Larsson umutları törpüleyen golü atıyordu. Son yarım saate girilirken Akhisar bir türlü oyunun temposunu düşürmeyi başaramayınca 67’de Chahechouhe farkı tekrar bire indiriyordu. Bu gol Aykut Kocaman’ı da galibiyet için umutlandırmış olmalı ki Valbuena’nın yerine Soldado’yu oyuna alarak çift forvete dönüyordu. Cezası sebebiyle maçı tribünden izleyen Okan Buruk karşı hamle olarak Eray’ın yerine Dany’i oyuna alarak Fenerbahçe’ye davet çıkartıyordu. Kontra atak tehdidi ortadan kalkan Fenerbahçe rakip ceza alanında sıkça topla buluşmaya başladı. Bitiş düdüğüne kadar sayısız fırsat yakalayan Fenerbahçe bunları değerlendiremeyince maçı 3-2 kaybediyordu. Beşiktaş’ın ardından Akhisar’a da yenilen Fenerbahçe şampiyonluk yarışında son düzlüğe girilirken fikstür avantajının psikolojik üstünlüğünü kaybetmiş oldu.