Avrupa Kupası’nda alınan tatsız yenilgiden sonra Fenerbahçe ligde kazanmasını bildi. Ferdi yıldızlaşırken, takımın yine 60. dakikadan sonradan düşmesi dikkat çekiciydi.

Kanarya kayıpsız

Kadıköy’de Pazar mesaisi… Bir tarafta Avrupa Kupası’nda aldığı mağlubiyetten sonra kazanarak milli maç arasına lider gitmek isteyen Fenerbahçe, diğer yanda galibiyeti unutmuş Kasımpaşa… Nefesler tutulmuş, şurup bir havada ilk düdük bekleniyor.

Olympiakos karşısında dağılan Kanarya’da Vitor Pereira yine üçlü savunmayla başlıyor. Defasın ayrılmaz ikilisi Koreli kaya Kim’le Perşembe akşamı Fenerbahçe’ye geldiği günden beri en kötü karşılaşmasını oynayan Szalai’nin yanında bugün Serdar Aziz başlıyor. Portekizli hoca kanatları genç yıldızlar Ferdi’yle Muhammet’e teslim etmiş. İleri üçlüdeki Serdar Dursun-Berisha-Rossi triosunun performansı özellikle merak ediliyor. Beşiktaş ve Trabzonspor’un kazandığı haftada sarı-lacivertliler hata yapmak istemiyor.

Deplasman takımı cephesinde işler iyi gitmiyor. Teknik direktör Cihat Arslan’ın koltuğunu sağlamlaştırması için sanki bugün puan alması gerekiyor. Hajradinovic-Yusuf-Umut Bozok üçlüsü Avrupa yorgunu ev sahibi için tehditkâr gözükedursun, lacivert-beyazlıların ofansif olarak sahaya koyacakları merak ediliyor.

Seyircisinin önünde arzulu başlayan Kanarya, 16’da öndeydi. Berisha’nın şutu Tarkan’dan sekip ağlara gitmişti. Golden sonra rakip kalede daha çok görünen deplasman ekibi, pozisyon üretemiyordu. Sarı-lacivertlilerin gerek baskısı gerek takım savunması iyiydi. İlk yarının son anlarında fark ikiydi! Rossi’nin bıraktığı topa Luiz Gustavo güzel vurmuştu. Fenerbahçe güle oynaya sonuca giderken, Kasımpaşa vasata bile yaklaşamamıştı.

İkinci yarıya iki hamle yaparak başlayan Kasımpaşa, 47’de tehlikeli geliyor; Eysseric’in yakın mesafeden sert şutunu Altay iyi çıkarıyordu. 53’te “geliyorum diyen gol” gelmişti! Deplasman ekibinin en iyisi Travnik soluyla köşeyi bulmuştu. 60’ta oyuna girdiği andan itibaren varlığını hissettiren Valencia, kaleci Ertuğrul’a takılmıştı. Son bölümde kalite iyice düşüyor, kartlar havada uçuşuyordu. Başka gol olmayınca, Kanarya milli maç arasına lider gidiyordu.

Avrupa Kupası’nda alınan tatsız yenilgiden sonra Fenerbahçe ligde kazanmasını bildi. Ferdi yıldızlaşırken, takımın yine 60. dakikadan sonradan düşmesi dikkat çekiciydi. Kasımpaşa’ya gelince… Sanki çanlar hocaları Arslan için çalıyor. İlk yarıdaki oyun o kadar kötüydü ki… Görünen köy kılavuz istemez; lacivert-beyazlılarda bir şeylerin değişmesi gerekiyor!