Etkili oyununu iki golle taçlandırıp galibiyetin mimarı olan Karabüklü Traore haftanın futbolcusu olurken, Eren Derdiyok'un rövaşatası haftanın, belki de sezonun en şık golüydü. Haftanın en farkılı galibiyetini Kasımpaşa deplasmanında alarak hayata dönen Fenerbahçe haftanın takımı, takım içi krizi ustaca çözerek oyuncuların da taraftarın da desteğini alan Riekerink ise haftanın teknik direktörü oldu.

SüperLig'in yenilerinden Karabükspor Antalya'yı 3-2 mağlup ederek puanını 6'ya çıkarttı. Ligin başında hem Galatasaray hem de Beşiktaş ile oynayan bir çaylak takım için 4 haftada 6 puan muazzam bir başlangıç. Hâlâ galibiyetle tanışamayan Antalya’da işler yolunda gitmiyor. Geçen sezonun pozitif futbol oynayan sempatik takımı gelecek hafta Akhisar'a da takılırsa oluşacak sarsıntı Morais'ı koltuğundan düşürebilir.

Hamza Hamzaoğlu'nun Bursa'sı her koşulda kazanmayı başarıyor. Geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe’ye Batalla’nın golünden sonra yaklaşık bir saat direnerek kazanan; bu hafta da evinde 10 kişi kalmasına rağmen son 10 dakikada bulduğu gollerle galip gelen Timsah, bu sezon zirvenin çok uzağına düşmeyecek gibi gözüküyor. Sayısal üstünlüğü olduğu ve son 10 dakikasına 1-1 girdiği maçtan puan çıkaramayan Kayserispor en azından bazı dersler çıkarmalı.

Fenerbahçe beklenen patlamayı Kasımpaşa'ya karşı yaptı. Farklı kazanmak futbolcuların kırılan özgüvenini onarmak adına önemliydi

Karabük ve Adana'nın aksine takımını SüperLig'e taşıyan teknik direktörüyle yola devam eden Alanyaspor, Trabzon'u ikinci yarıda bulduğu gollerle mağlup ederek puanını 7'ye çıkarttı. Antalya ilinin küçük temsilcisi, ilk haftaki Beşiktaş mağlubiyetinin ardından maç kaybetmedi. Ersun Yanal yönetiminde yeniden yapılanmaya giren Trabzon 4 hafta sonunda hem oyun hem de puan olarak beklentilerin altında kaldı. Yanal'ın ihtiyacı olan zamanın önündeki en büyük engel Karadeniz insanının tez canlılığı...

Riekerink'in Galatasaray'ı üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyor. Hollandalı teknik adam Galatasaray'ın dertlerine çare olmuş durumda. Yeni transferler Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok skora katkı yaptıklarında yorumculardan övgü alıyor olsa da her iki oyuncunun da alamet-i farikası takım savunmasına yaptıkları katkı. Erken gelen gol Rize'nin planlarını altüst etti. Tribünlerin de desteğiyle iştahlanan Galatasaray'ın oyununa karşılık veremediler. Yine de maçın sonlarına kadar ikinci gole direnebildiler.

Avrupa yorgunu Konyaspor hafif rotasyonlu kadrosuyla ağırladığı Gençlerbirliği'ne 2 puan kaptırdı. İlk yarısı son derece temposuz geçen karşılaşmanın ikinci yarısının seyir zevki yüksekti. Maç gitti derken beraberliği rakibin kendi kalesine attığı golle yakalayan Konya, maçın son dakikalarında üç puan alamadığına üzülecek kadar pozisyona da girdi. 88. dakikaya kadar her şey Gençler'in istediği gibi giderken, beraberliğin ardından maçın uzatmaları kâbus gibiydi. Maç sonunda İbrahim Üzülmez'in transfer konusunda üstü kapalı olarak Cavcav'ı eleştirmesi Başkent temsilcisinde patlamak için uygun zamanı bekleyen krizi işaret ediyor. Zira Cavcav da sezon başında katıldığı bir programda Üzülmez'in bitmeyen isteklerinden şikâyet etmişti.

Bir diğer Avrupa yorgunu Osmanlı tek golle galip gelerek UEFA dönüşünü kayıpsız atlattı. Önümüzdeki bir ay içinde birbirinden zorlu maçlara cebinde kredisiyle çıkacak. Ödevine iyi çalışmış gözüken Adanaspor maç genelinde Osmanlı'yı durdurmayı başarsa da anlık dalgınlığın cezasını gol yiyerek çekti. Blok halinde savunma yapıp rakibine boş alan bırakmayan Adana, savunmada ne kadar başarılıysa hücumda o kadar etkisizdi. Jurcic takımının 3. bölgedeki yaratıcılık ve üretkenlik sorununu da çözerse Adana, ligin can yakan ekiplerinden birine dönüşebilir.

Zorlanarak da olsa Gaziantep deplasmanından üç puan çıkartan Başakşehir 4'te 4 yaparak hem liderliğini sürdürdü hem de kulüp tarihinin en iyi lig başlangıcı rekorunu geliştirdi. Sahada futbolun doğruları ne gerektiriyorsa onu yapan Gaziantep, yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince karşılaşmayı puansız kapattı.

Geçen sezonun evsiz iki takımının Manisa’daki buluşmasında SüperLig’e çıktığından beri konuklarını kendi evinde ağırlayamayan Akhisar, artık ev sahibi olan Beşiktaş’a 2-0 mağlup oldu. Yeni stadyum bir türlü tamamlanamadığı için Akhisar kasabası henüz bir süperlig karşılaşmasına ev sahipliği yapamadı. Tolunay Kafkas’a, çalıştırdığı takımların hayatımdan çaldıkları 90 dakikalar nedeniyle hep mesafeli yaklaşmışımdır. Ancak bu haftaki Akhisar, Beşiktaş’a istediği oyunu oynama şansı tanımazken sahaya kendi oyununu yansıtan taraftı. Yine de kazanan Beşiktaş oldu. Şampiyonluk yolu kötü oynarken de kazanabilmekten geçiyor. Şampiyonlar Ligi mesaisinde son dakika frikiğiyle beraberliği kurtaran Talisca, maçın başında yaptığı şık vuruşla bu sezon ligde gol atan ilk yabancı oyuncu olmayı da başardı. Portekizli arkasında Gökhan ve Atiba gibi iki çift yönlü orta saha oyuncusu olduğu sürece skora doğrudan katkı yapmaya devam edecek gibi.

Fenerbahçe beklenen patlamayı Kasımpaşa'ya karşı yaptı. Farklı kazanmak futbolcuların kırılan özgüvenini onarmak adına önemliydi. Fenerbahçe'de fark yaratan oyuncular Emenike ve Lens idi. Mevcut kadrodaki 4 forvet arasında her açıdan en hazır olanın Emenike olduğunu Advocaat de anlamış olmalı. Kasımpaşa çiçeği burnunda teknik direktörü Kemal Özdeş yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada farklı yenilerek ligin dibine yerleşti. İkinci yarının ilk 20 dakikasında oynadıkları oyun dışında Kasımpaşa için iyi bir şey söylemek mümkün değil.