Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında 4-0 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı. Rakiplerinin kaybettiği haftada 3 puanı alan sarı-lacivertlilere galibiyeti  Berisha ve Serdar Dursun'un (3) attığı goller getirdi.

Kanarya nefes aldı

Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, evinde Çaykur Rizespor'u konuk etti. Başından sonuna kadar üstün oynadığı maçı 4-0 kazanan sarı-lacivertliler önemli bir galibiyete imza attı. Maçın önemli anları:

1. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sağdan son çizgiye inen Ferdi Kadıoğlu'nun pasında topla buluşan Berisha'nın uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 5. dakikada Çaykur Rizespor gole yaklaştı. Pohjanpalo'nun savunmanın arkasına pasında topla buluşan Aminu Umar, ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan şutunu çekti. Szalai, kale çizgisinin önünde topu kafayla kornere çelerek meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi.

13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Rossi'nin sağdan ortasında Berisha'nın altıpasın önünden yaptığı kafa vuruşunda kaleci Gökhan Akkan'ın müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu: 1-0. 34. dakikada Crespo'nun ara pasında sağ çaprazdan hızla ceza sahasına giren Rossi'nin çıkardığı şutta kaleci Gökhan meşin yuvarlağı kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda da oyun üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe, Serdar Dursun'un attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Sarı-lacivertlilerin Rossi'yle bulduğu gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 80'de yeniden sahneye çıkan Serdar Dursun farkı üçe çıkardı: 3-0. Bitime dakikalar kala bir gol atan Serdar hat-trick yaptı ve maçın skorunu belirledi: 4-0.

MAÇTAN NOTLAR

Sarı-lacivertli takım, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya Berke Özer, Marcel Tisserand, Kim Min-jae, Attila Szalai, Bright Osayi-Samuel, Luiz Gustavo, Miguel Crespo, Ferdi Kadıoğlu, Diego Rossi, Mesut Özil ve Mergim Berisha 11'i ile çıktı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Jose Sosa, Max Meyer, Dimitrios Pelkas, Serdar Dursun, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Nazım Sangare ve Burak Kapacak yer aldı. Teknik direktör Pereira, ligin 14. haftasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldıkları maçta ilk 11'de şans verdiği Serdar Aziz, Meyer ve Serdar Dursun'u yedeğe çekti.

Göztepe karşılaşmasında gördükleri kartla cezalı duruma düşen Miha Zajc ve Filip Novak'ın yanı sıra aynı mücadelede rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası alan İrfan Can Kahveci ise kadroya alınmadı. Portekizli teknik adam, bu isimlerin yerine Tisserand, Szalai, Osayi-Samuel, Gustavo, Rossi ve Berisha'yı görevlendirdi. Sarı-lacivertli ekipte sakat ile cezalı oyuncuların sayısının fazla olması nedeniyle savunma, orta saha ve hücum kurgusu değişti. Sarı-lacivertli takımda 6 futbolcu, çeşitli nedenlerle Çaykur Rizespor karşılaşmasında kadroya dahil edilmedi. Fenerbahçe'de tedavilerine devam edilen Altay Bayındır ile Enner Valencia'nın yanı sıra cezalı Zajc, Novak ve İrfan Can Kahveci 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı.