Fenerbahçe, Erwin Koeman yönetiminde kendine geldi. Alanyaspor’u 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler krizden çıktı

Kanarya’nın dirilişi

Varlığıyla bir takımı baştan aşağı değiştiren oyunculara yıldız denir. Geçtiğimiz hafta derbi maçının ardından bu hafta da Alanya karşısında oynadığı oyunla Valbuena Fenerbahçe’nin gerçek yıldızı olduğunu ispat etti. İstatistiki verilere bakarak kendisine forma şansı vermeyen Aykut Kocaman ve Philip Cocu’ya da cevabını futboluyla veren Fransız, Fenerbahçe’nin düştüğü kuyudan çıkma hikayesinin baş kahramanı olabilir.

Fenerbahçe maça çok etkili başlayıp önce Ayew, ardından Frey ile de iki gol bulunca, Mesut Bakkal - Sergen Yalçın dönemleri arasında Alanyaspor’un başında bu maça çıkan Mustafa Camunak maça 35. dakikada müdahale etmek zorunda kaldı. Maniatis’in yerine Lucas Villafanez’in oyuna girmesiyle Alanyaspor oyunu dengeledi ancak skor üretmeye muvaffak olamadı.

Maça 4-4-2 dizilişiyle başlayan Fenerbahçe’de Erwin Koeman, Şener’in sakatlanmasının ardından, Jailson’un yerine orta sahanın ortasında görev verdiği Isla’yı sağ beke çekip orta sahaya İsmail’i çekti. Bu değişiklikten 10 dakika sonra Valbuena’nın yerine Benzia oyuna girdi ve Koeman Frey’i orta sahaya çekip dizilişi 4-3-1’e dönüştürdü. Fenerbahçe bu dizilişe geçtikten sonra oyundaki etkinliğini kaybetti.

Alanyaspor, Fenerbahçe’ye topu rakibe vermesinin cezasını kesmeye bir kaç kez yaklaşsa da kaleci Harun’a takıldı.
Fenerbahçe’nin dizilişindeki kargaşa 83’de Slimani’nin yerine Mehmet Topal’ın girişiyle ortadan kalktı. Fenerbahçe genetik kodlarına işleyen sisteme geçerken, tüm oyuncular da alışkın oldukları pozisyonlarda oynamaya başladılar. Kalan bölümde kontrolü rakibe kaptırmayan ev sahibi, farkı üçe çıkarmanın derdine de düşmeyince maç ilk yarıda gelen gollerle 2-0 sona erdi.

Fenerbahçe tribünlerinin maçın son bölümünde önce Koeman’a ardından da Valbuena’ya sevgi gösterilerisinde bulunması, Fenerbahçe’nin durumunun özetiydi aslında. Koeman’ın bir oyuncuyu takıma kazandırması Fenerbahçe’nin düşüşünün sona erdirdi, Kadıköy’e yeniden bahar gelmesini sağladı.