Fenerbahçe kâbusa dönen geçen sezonun acısını bu sezon çıkarmaya niyetli. Haftanın en önemli maçında Başakşehir’i 2-1 mağlup eden sarı-lacivertliler zirvenin şu anki hâkimi.

Kanarya’nın dönüşü

EREN TUTEL

Düzenin değil, kaosun hüküm sürdüğü ligimizde ikinci hafta geride kaldı. Evet, bu ligde sağlıklı yapı, üst düzey futbol yok; ama saha içinde olmasa da saha dışında yaşattıklarıyla bizleri eğlendirmeyi bir şekilde başarıyor. Ankaragücü’nün Sivasspor ile yapacağı maç öncesi Faslı El Kabir’in tesislerde unutulması gibi detaylar, “Biz bu ligin hastasıyız” diyen sporseverleri keyiflendirmeye devam ediyor.

FENERBAHÇE PARLIYOR

İşin futbol kısmına dönersek, iki haftanın sonunda eksikliklerine rağmen “Ben buradayım” diyen bir Fenerbahçe var karşımızda. Özellikle savunma hattı bir hayli sıkıntılı olan sarı-lacivertliler, haftanın en önemli sınavında Başakşehir’i 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etmeyi başardı. Yokluktan Ozan Tufan’ın sağ bek oynadığı bir takım için çok ama çok önemli bir galibiyet. Üstelik iyi oynamazken yapılan bu geri dönüş, önümüzdeki haftalar için de önemli bir referans. Sarı-lacivertliler kısa süre kalan transfer döneminde gerekli hamleleri yaptığı takdirde zirvenin en önemli adaylarından biri olacağını şimdiden ilan etti. Ve buna da fazlasıyla ihtiyaçları vardı.
Krizin eşiğinde duran Beşiktaş ise Göztepe karşısında istediğini aldı. Siyah-beyazlılar, oyun olarak Abdullah Avcı’nın istediği seviyenin çok uzağında. Avcı’nın en önem verdiği şey olan topa sahip olma oyununu sahaya yansıtması için takımın çok büyük bir mesafe kat etmesi gerekiyor ve bu mesafeyi alırken de kazanması. Özetle Beşiktaş’ın önünde zorlu ve çetrefilli bir süreç var.

FALCAO’DAN ARDA KALANLAR...

Radamel Falcao’nun transferine sezondan daha fazla odaklanan son şampiyon Galatasaray’ın da problemleri gözle görülür bir şekilde ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, Konyaspor karşısında şansız bir golle iki puan kaybetse de, oyundaki defoları Denizlispor maçında olduğu gibi sahaya yansıdı. Ve Cimbom’un acilen Falcao transferini olumlu veya olumsuz bir şekilde sonuçlandırıp sahaya odaklanması gerekiyor. Çünkü çözülmesi gereken birçok sorun var ve Şampiyonlar Ligi de kapıda.

Ligin iki haftalık minik bölümünde asıl sürprizi ise Denizlispor yaptı. 9 yıl sonra Süper Lig’e dönen yeşil-siyahlı ekip, Galatasaray’ın ardından deplasmanda Antalyaspor’u mağlup ederek konaklamaya değil, kalıcı olmaya geldiğini bir kez daha ispatladı.

HAFTANIN TAKIMI DENİZLİSPOR

Süper Lig’e 9 yıl aranın ardından dönen Horozlar, müthiş bir başlangıca imza attı. Galatasaray’ın ardından deplasmanda Antalyaspor’a da aynı tarifeyi uygulayan yeşil-siyahlı ekip, iki haftada kalesinde gol görmedi ve haftanın takımı olmayı fazlasıyla hak etti.

HAFTANIN FUTBOLCUSU ANASTASİOS BAKASETAS

Alanyaspor’un AEK’ten kadrosuna kattığı Yunan ofansif orta saha, Kasımpaşa karşısında alınan 4-1’lik galibiyetin 1 gol, 1 asistle en önemli mimarıydı. Bakasetas, performansıyla gelecek için de umut verdi.

TOPLU SONUÇLAR

Beşiktaş-Göztepe: 3-0, Ankaragücü- Kayserispor: 1-1, Alanyaspor-Kasımpaşa: 4-1, Başakşehir-Fenerbahçe: 1-2, Çaykur Rizespor-Sivasspor: 2-1, Trabzonspor-Yeni Malatyaspor: 2-1, Antalyaspor- Denizlispor: 0-2, Galatasaray-Konyaspor: 1-1, Gazişehir Gaziantep-Gençlerbirliği: 4-1.

3. HAFTANIN FİKSTÜRÜ

30 Ağustos Cuma
20.30 Kasımpaşa-Ankaragücü
20.30 Kayserispor-Galatasaray

31 Ağustos Cumartesi
19.15 Konyaspor-Antalyaspor
21.45 Göztepe- Denizlispor
21.45 Beşiktaş-Çaykur Rizespor

1 Eylül Pazar
19.15 Sivasspor-Gazişehir Gaziantep
19.15 Gençlerbirliği- Başakşehir
21.45 Yeni Malatyaspor-Alanyaspor
21.45 Fenerbahçe-Trabzonspor