Hafta içi oynanacak kupa maçları sebebiyle cuması yoğun bir hafta geride kaldı. Haftanın takımı ilk yarıda 2-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmasının ikinci yarısında 9 kişi kalmasına rağmen son iki dakikada bulduğu gollerle beraberliği yakalayan Gaziantepspor olurken, haftanın teknik direktörü de uyuyan şehri uyandırarak 9 haftadır kaybeden takımının kazanmasını sağlayan Samet Aybaba oldu. Fenerbahçeli Nani bir gol bir asistlik performansı ile hem haftanın en iyi oyuncusu olurken hem de haftanın en güzel golünün son vuruşunu da yaptı. Eskişehirporlu Emre Güral'ın performansını da ıskalamamak lazım.

Çaykur Rizespor-Konyaspor karşılaşması golsüz sona erdi. Konya oyun hakimiyetini 3. bölgeye taşıyamadı ve pozisyon üretmekte zorlandı. Rize için iki haftadır gol yemiyor olmak sevindirici ancak gol atmak için tek planları, Kweuke'yi savunma arkasına kaçırmak olmamalı. Yine de Kamerunlu oyuncu 3 kez Serkan Kırıntılı'yla karşı karşıya kaldı.

Haftanın en sıkıcı müsabakası Bursa'da oynandı. Bursa seyircisi cezalı, Kayseriler de ilgisiz olunca maç bomboş tribüne oynandı. Maçın tüm golleri duran top organizasyonundan geldi. Bursaspor'a tarihinin en başarılı dönemini yaşatan Ertuğrul Sağlam mağlubiyetin ardından istifa etti. Böylelikle

Sağlam'ın ikinci Bursaspor dönemi sadece 143 gün sürmüş oldu. Kayseri'de Tolunay Kafkas etkisi belirginleşiyor. Savunma merkezli futbolu her hafta daha iyi oynuyorlar.

Antalyalıların sezon başındaki fiyakası bozulmuş görünüyor. Evinde Osmanlıspor'a karşı zor anlar yaşasalar da Lazareviç – Eto'o işbirliğiyle puan almayı başardılar. Eto'o bu golle krallık yolunda en yakın takipçisinin 2 önüne geçti. Osmanlıspor galip gelemediği için üzülüyor olsa da son 6 haftada Eskişehir deplasmanından aldıkları 3 puan dışında tüm maçlarını kaybeden bir takım için deplasmandan puan almak önemli. N'diaye'nin güzel golü de cabası...

Sivasspor ile Başakşehir arasındaki gollü maçtan kazanan çıkmadı. Yiğidolar Okan Buruk yönetiminde toparlanmaya başlasalar da hâlâ tehlikeli bölgedeler. Başakşehir galip gelse 3. sıraya kadar yükselecekti. Yine de Avrupa yolunda deplasmandan alınan her puan değerli. Bu sezon 4. golünü atan Yalçın kariyerinin en golcü sezonunu yaşıyor.

Üst üste 9 maç kaybederek tarihi bir başarısızlığa imza atan Eskişehirspor nihayet kazandı. Eskişehir'in alamet-i farikasının taraftarı olduğunu bilen Samet Aybaba, geldiği gün başladığı söylem sayesinde şehrin yönetime olmasa da takımına sahip çıkmasını sağladı. Geçen hafta Konya'da başlayan taraftar direnişi ülkemizin en biçimsiz stadında devam etti. Eskişehirspor düştüğü durumdan silkinerek çıkarak mucize başarırsa aslan payı taraftarların olacak. Mersin İdman Yurdu için tablo çok karanlık. Yaşananlar aslında Mersin'in değil futbolumuzun temel sorunu. Transfer yasakları devam ediyor, ara transferde ellerindeki oyuncuları tutabilmeleri de çok zor.

Haftanın en ilginç karşılaşması başkentte oynandı. Gençlerbirliği ilk yarıda sahanın tek hakimiydi. Yakaladıkları sayısız pozisyondan ikisini gole çevirdiler. Cezasını tamamlayan El Kabir'in dönüşü Alkaralar'ı 3. bölgede daha etkili bir takım haline getiriyor; Faslı oyuncu Stancu'nun da performansını yükseltiyor. Maçın 89. dakikasına gelindiğinde Gaziantepspor ikinci yarıdaki tüm çabasına rağmen gol atmayı başaramamış, üstüne üstük 9 kişi kalmıştı. Güneydoğu temsilcisi maçın son iki dakikasında tarihi bir geri dönüşe imza atarak Mutlu Topçu'nun dediği gibi galibiyetten daha güzel bir beraberlik aldı.

Akhisar duvarını aşamayan Şenol Güneş'in öğrencileri 7 haftadır oturdukları liderlik koltuğunu da kaptırdılar. Üstelik gelecek hafta deplasmanda savunma futbolunun efendisi Tolunay Kafkas'ın takımı Kayseri'yle karşılaşacaklar. Oğuzhan ve Querasma gibi iki kilit açıcı oyuncunun cezalı duruma düşmesi de cabası. Cihat Arslan yönetiminde Akhisar tarihinin en iyi sezonunu yaşıyor. Galatasaray'ı geçerek 3. sıraya yükseldi.

Mustafa Denizli yönetiminde ilk maçına çıkan Galatasaray, yine puan kaybederek liderin 7 puan gerisine düştü. Hakan Balta'yı sol bek olarak görmek dışında Galatasaray da değişen pek bir şey yoktu. Sarı-Kırmızılılar iki kere öne geçmelerine rağmen üstünlüğü koruyamadılar. Kasımpaşa birkaç sezondur kadro kalitesinin gerisinde performans sergiliyordu ancak Rıza Çalımbay farkı hissediliyor. Lacivert Beyazlılar iyi futbolu başarılı sonuçlarla pekiştiriyorlar. Hakem hatalarıyla kaybettikleri puanlar olmasa daha yukarda olabilirlerdi. Bu hafta da en çok tartışılan pozisyonunun öznesi onlardı. Çizgi hakemi yerine çizgi teknolojisi kullanılsa da Donk'un pozisyonu spor programlarına malzeme olmasa olmaz mı?

Haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, ayağına gelen liderlik fırsatını geri tepmedi ve Trabzonspor'u baştan sona üstün oynayarak 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin oyun iştahında belirgin artış var. Bu iştah oyun merkezini rakip yarı sahaya taşımalarını sağlıyor. Gökhan Gönül'ün form tutması sağ kanadın daha iyi işlemesini sağlıyor. Kadro derinliği açısından da rakiplerinden üstün durumdalar. Trabzonspor için sözün bittiği yerdeyiz. Koskoca Trabzonspor'un 10 kişi kalmış da olsa 90 dakika boyunca pozisyona dahi girememesinin mazereti olamaz.