Kadıköy’de cumartesi mesasisi... Ev sahibi Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu’nu ağlırlıyor. Devre arasına bir kala sarı-lacivertliler kazanıp zirve yarışında puan kaybetmek istemiyor. Bir önceki maçında Galatasaray’ı sarsan ama yıkamayan deplasman ekibi ise bu sefer farklı bir sonuçla İstanbul’dan dönmeyi hedefliyor.

Başlama vuruşu öncesi tribünlerin dolup dolmayacağı merak konusuydu. Tüm hafta yapılan çağrılara taraftarlar kulak tıkamış gibiydi. Hanesine üç puan yazdırması halinde maç fazlasıyla liderliğe yükselecek Kanarya beklediği desteği bulamamıştı. Sakat Emenike’nin yokluğunda Alper Potuk ne yapacaktı...

Dengeli başladı mücadele. Geçen hafta Arena’da fırtına gibi başlayan Akdeniz temsilcisi kontrollüydü. İsmail Kartal’ın talebeleri biraz daha bastırıyordu. 25’te Murat Ceylan’ın güzel şutunu Volkan aynı güzellikle kornere çeliyordu. Bu vuruştan sonra da Fenerbahçe fırtınası kopuyordu...

28’te Caner doldurmuş, Sow’un füzesi savunmaya çarparak auta çıkmıştı. 32’de İsmail Kartal’ın öğrencileri şiir gibi bir golle öne geçti. Meireles-Alper-Sow-Mehmet Topal dikdörtgeni tabelayı değiştirmişti. Senegalli yıldızın ‘al da at’ dediği Mehmet Topal doğrusu zarif dokunmuştu. Hemen akabinde Caner aynı köşeyi bulamazken, 41’ta kaleci Mihaylov’u geçen Sow’un aşırmasını Efe Halil çıkarmıştı.

İkinci devre acaba nelere gebeydi...

Kanarya’nın en iyisi Alper her driplinginde rakibi zorluyordu. Delifişek 48’de kötü vurmuştu. Meireles’in yerine oyuna giren Diego’nun bulduğu Sow, 60’da akrobatlara taş çıkarsa da farkı artıramamıştı. 67’de Sinan’ın kaçırdığı Vederson’a Alves hayır diyordu.

77’de gelişen Mersin tehlikesinde Volkan başarılıydı. 81’de Caner’in bulduğu Sow yine gol yapamıyordu. Yıldız futbolcu çok istese de bir türlü golü bulamıyordu. 84’te kazanılan penaltıyı kullanan Diego, topu Mihaylov’a teslim ediyordu. Uzatmalarda Selçuk’un şutunu kornere çelen yine aynı isim olunca, ev sahibi istediğini alıyordu.

Sezonun en iyi Fenerbahçe’sini gördük sahada. Şu performansın karşılığı tek gollü galibiyet olmamalıydı ya neyse. Çimlerdeki bu iştahlı oyun tribünlere de yansır, demedi demeyin.