Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği’ni Fernandao’nun attığı golle 1-0 devirdi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

Kadıköy’den uzakta kazanmakta zorlanan Fenerbahçe, Kırmızı çizginin içine düşen ve Mehmet Özdilek’in istifasıyla teknik direktörsüz kalan Gençlerbirliğine konuk oldu. Ev sahibinde Ahmet Çalık, Doğa Kaya ve Djalma Campos, konuk ekipte ise Alper Potuk sakatlıkları sebebiyle kadroda yoktu.

Fenerbahçe maça önde baskı kurarrak başlaması Gençlerbirliğini kendi sahasına mahkum etti. Maçın ilk ciddi pozisyonunu 7. dakikada konuk ekip yakaladı. Nani’nin sol kanattan yaptığı ortaya kafa vuran Fernandao kaleci Hopf’a takıldı. Gençlerbirliği ilk 15 dakikayı atlattıktan sonra oyunu dengeleyip rakip yarı sahada gözükmeye başlasa da Uğur Çiftçi’nin 21. dakikada kullandığı serbest atış dışında maç özetlerine girebilecek pozisyon üretemedi.

İlk yarının son çeyreğinde Fenerbahçe yeniden kontrolü aline aldı. 34. dakikada Diego’nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Lazar Markovic son çizgiye inip arka direğe ortaladı. Fernandao sezonun ilk deplasman gölünü kafa vuruşuyla topu sol köşeden filelere yollayarak attı.

İkinci yarıya Gençlerbirliği Landel’in yerine İrfan Can’ı oyuna alarak başladı. Fenerbahçe ikinci yarının başında iki serbest atış organizasyonunda gole yaklaştı. 48. dakikada Diego önünde kalan topu kaleye gönderemedi, hemen üç dakika sonra da Nani’nin vuruşunu Hopf kornere çeldi. Sonraki 15 dakikada oyun karşılıklı yapılan fauller ve çıkan kartlar sebebiyle sık sık durdu. Zaten düşük olan oyun temposu durma noktasına gelirken Nani ve Fernandao da gördükleri kartlarla cezalı duruma düştüler.

66. dakikada Gökhan’ın ortasında Nani topu kafayla Diego indirdi. Diego’nun savunmadan sekerek dışarı giden top oyunun yeniden hareketlenmesini sağladı. Konuk ekip art arta pozisyonlara girerek gole yaklaşsa da farkı ikiye çıkarmayı başaramadı. Son çeyreğe girilirken Alkaralar yine oyunu dengeye getirmeyi ve rakip yarısahada top tutmayı başarsa da pozisyon üretemediler. Maçın son anları yaklaşırken Fenerbahçe’li oyuncular kaza golü yememek için oyunun temposunun artmasına ve Gençlerbirliği’nin baskı kurmasına izin vermediler ve liderliği maç fazlasıyla geri aldılar. Stadyumdaki Fenerbahçeli taraftarların içini üşüten ise Ankara’nın ayazı değil Fernadao’nun yerine Van Persie oyuna girerken esen hava oldu.