Fenerbahçe, Manchester United zaferinin ardından deplasmanda karşılaştığı Akhisar Belediyespor'u farklı geçti. Rakibini 3-1 mağlup eden sarı-lacivertliler, Süper Lig’de üst üste üçüncü galibiyetini aldı

Kanarya uçuşa geçti

Konyaspor – Karabükspor ve Manchester United üçlemesini muvaffakiyetle geçen Fenerbahçe, Manisa’da Akhisar’ın konuğu oldu. Tolunay Kafkas’ın futbol felsefesi, yükselişe geçen Fenerbahçe için zor bir sınavdı. Zira Tolunay Kafkas çalıştırdığı her takıma yaptığı gibi Akhisar’ı da önce gol yememeyi düşünen bir takım haline getirmişti. Bu bağlamda Fenerbahçe’nin karşısında topun gerisinde duran ve rakibine boş alan bırakmayan bir rakip vardı.

Tolunay Kafkas Fenerbahçe’nin üçüncü bölgede kuşkusuz en etkili oyuncusu olan ve Manchester savunmasını darmadağın eden Lens’in karşısına Ömer Bayram’ı sol bek olarak sahaya sürmüştü. En az Lens kadar hızlı bir oyuncu olan Ömer Bayram Hollandalı yıldıza nefes aldırmıyor ve Fenerbahçeli futbolcuların hafta içi oynadığı maçın yorgunluğu hissediliyordu ki Manchester karşısında forma giymeyen iki oyuncu devreye girdi. Sol kanatta topla buluşan Aatif Chahechouhe ceza sahasına girdikten sonra Van Persie’ye pas veriyor ve hollandalı yıldızın gelişine vurduğu top ağlara gidiyordu.

30’da Mehmet Topal kendi ceza sahası içinde topu uzaklaştırmak isterken topa kafasını uzatan Mervan Çelik’in yüzüne tekme atınca hakem hem penaltı kararı veriyor hem de Mehmet Topal’a sarı kart gösteriyordu. Topun başına geçen Rodallega’nın vuruşu üstten auta çıkıyor ancak Fenerbahçeli futbolseverlerin sevinci orta sahasının belkemiği Mehmet’in Galatasaray maçında cezalı duruma düşmesi sebebiyle kursaklarında kalıyordu.
Fenerbahçelileri üzen bir diğer gelişme de göz kapağı yırtılan Van Persie’nin oyuna devam edemeyip yerini Emenike’ye bırakması oldu.

İkinci yarıda takımlar rolleri değişmiş, Fenerbahçe rakibini yarı sahasında bekleyip kaptığı toplarla hızlı hücuma çıkarak gol arayan taraf olmuştu. Hücum konusunda zaten yetersiz olan Akhisar ise kapanan Fenerbahçe karşısında duran toplar dışında pozisyon yaratamıyorlardı.

Fenerbahçe’nin beklediği gol 65’te geliyordu. Golü atan Chahechouhe olsa da aslan payı önce Emenike sonra da Lens’e aitti.

İkinci golden sonra iyice rahatlayan Fenerbahçe 77’de farkı içe çıkartıyordu. Kjaer’in kendi yarı sahasından rakip savunmanın arkasına yolladığı uzun topu takip ederek rakip stoperleri hataya zorlayan Emenike kalesinden çıkan Fatih’in üzerinden aşırtma bir vuruş yapıyor, yavaşça kaleye giden topa Fatih altıpas içinde yetişiyor ancak topu elinden kaçırarak kendi ağlarına yolluyordu.

Fark üçte çıktıktan sonra Akhisar 83’te Sissoko 86’da ise N’gume ile pozisyonlar buluyor ancak birincisinde kale direği ikincisinde ise Volkan Demirel gole izin vermiyordu. Ev sahibinin tek golünü uzatma dakikalarının sonunda Rodallega atıyor ve maçın skorunu ilan ediyordu. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 18’e çıkararak alt tarafla arasındaki farkı 5 puana çıkarıyor, hemen üstünde olan Galatasaray ve Bursa ile arasındaki farkı da ikiye indiriyordu.