Fenerbahçe, Trabzonspor'un yenildiği haftada Gaziantep FK'ye deplasmanda 3-2 mağlup oldu ve zirveye yaklaşma şansını kaçırdı. Bireysel hataların damga vurduğu maç sonunda sarı-lacivertliler 27 puanda kaldı.

Kanarya'ya ağır darbe

Gaziantep’te haftanın kapanışı… Bir tarafta dipten kurtulmak isteyen ev sahibi, diğer yanda lider Trabzonspor’un yenilmesinden sonra kazanıp farkı 9 puana düşürmeyi hedefleyen Fenerbahçe… Kulübelere bakınca, halefle selef karşı karşıya. Nefesler tutulmuş, Atilla Karaoğlan’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Evinde oynadığı maçlarda henüz yenilgiyle tanışmayan Gaziantep’te teknik direktör Erol Bulut, savunmada Djilobodji yerine Halil İbrahim’i tercih etmiş. Ayrıca kırmızı-siyahlıların defansında yazın Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Vitor Pereira tarafından gönderilen Caulker dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerin kulübesindeyken çok tartışılan hoca, bakalım geçen sezon çalıştırdığı takıma ne sürprizler hazırlamış…

Kanarya’da müsabaka öncesinde “Tek opsiyon var; o da kazanmak” diyen Pereira, yine üçlü savunmayla başlıyor. Portekizli çalıştırıcı Rize karşısında hat-trick yapan Serdar Dursun’u ileri uçta tercih ederken, santrforun yanına Mesut Özil’le Rossi’yi yerleştirmiş. Ferdi olmasa da Osayi-Samuel’in kanattaki performansı özellikle merak ediliyor.

Hızlı başladı müsabaka. Antep’in sol tarafı kırmızı alarm veriyordu. İlk yedi dakikada üç kez o taraftan gelen deplasman ekibi her seferinde tehlike yaratıyordu. 8’de ev sahibi öndeydi. Luiz Gustavo’nun hatalı pasını kapan Figueiredo, orta sahanın birkaç metre ötesinden ilerdeki Berke’yi avlamıştı.

30’da Osayi-Samuel’in pasını alan Mesut Özil soluyla sanatını konuşturunca, skor eşitleniyordu. İyi görünen deplasman ekibi, oyununun karşılığını almıştı. İkinci yarı sanki daha çok gole gebeydi…

İkinci devreye de etkili başlayan İstanbul ekibi, ilk yarıdaki gibi yine geriye düşüyordu. Ferdi’nin müdahalesi sonucunda kazanılan penaltıyı kullanan Maxim, 54’te ev sahibini yine öne geçirmişti. Fakat pozisyonun başında yine Gustavo’nun yaptığı hata yenilir yutulur gibi değildi. Son yarım saatte Rossi’yle Gustavo çıkmış, Berisha’yla Zajc girmişti.

65’te Kim’le Szalai’nin anlaşamadığı pozisyonda topu kapan Figueiredo’ya Berke karşı karşıya pozisyonda hayır diyordu. Hemen akabinde skor bir daha eşitlenmişti. Oyuna sonradan giren Zajc, ceza sahası dışından güzel vurmuştu. Pozisyonun başında Crespo’nun muazzam çabası golü getirmişti.

73’te ev sahibi yine öndeydi! Figueiredo biraz evvel yapamadığını bu sefer yapmıştı. 77’de Kanarya yine etkili geliyor, Ferdi’nin pasını Serdar beş adımdan çerçeveye yollamıyordu. 89’da Berke’yle karşı karşıya kalan Dicko çok kötü vuruyordu.

Uzatmalarda başka gol olmayınca, üç puan ev sahibinin oluyordu.

Ligde rahat bir konumda olmayan Gaziantep bu galibiyetle derin bir nefes aldı. Geçen sezon Fenerbahçe’yi çalıştırırken yerden yere vurulan Bulut, sonuçta istediğini aldı. İki gol atan Figueiredo hakikaten mükemmeldi. Fenerbahçe’ye gelince… Çanlar bir daha Pereira için çalıyor. Gustavo ısrarı, Portekizli hocanın biletini kesmiş olabilir. Trabzon’un kaybettiği haftada alınan bu mağlubiyet, camiayı bayağı sarsacağa benziyor.