Son dönemde oldukça formda olan Fenerbahçe’ye Antalyaspor dur dedi. Rakibine deplasmanda Yekta Kurtuluş’un golüyle 1-0 mağlup olan sarı-lacivertliler 25 puanda kaldı

Akdeniz’de haftanın kapanışı... Antalyaspor, Fenerbahçe’yi ağırlıyor. Yas günlerinde futbol tutunacak dallardan biri oluyor. Konserlerin durduğu, kimi tiyatroların perdelerinin indiği böyle zamanlarda sporun önemi aşikâr.

Malum cumartesi akşamından beri içimiz kan ağlıyor, nefes almanın bile zor olduğu böyle zamanlarda insanın nutku tutuluyor. Ama hayat bir şekilde devam ediyor.

Lige kötü başladıktan sonra Rıza Çalımbay’ın teknik direktörlük koltuğuna oturmasıyla birlikte çıkışa geçen ev sahibi, deplasmanda beş maçtır yenilmeyen rakibinden puan koparmayı hedefliyor. Şüphesiz ev sahibinde tüm gözler bir isme çevrilmiş durumda. Bakalım takımın golcüsü ve lideri Eto’o bu akşama damgasını vurabilecek mi...

Fenerbahçe cephesi ise çimlere Avrupa Ligi’nin moraliyle ayak basıyor. Sezona kötü başlayan oyuncularını ayağa kaldıran Dick Advocaat mücadeleye ileride Sow ile başlıyor. Hollandalı teknik direktör herkese yedi futbolcuyu ezberletmiş durumda. Malum kaleden orta sahanın defansif ikilisine bu isimler zorunluluk dışında değişmiyor. İlerideki dörtlü ise bir süredir rotasyona tabi; Antalya’da sakatlıktan dönen Kanarya’nın çilingiri Lens bir kanatta, Volkan Şen öbür tarafta.

Bir çevik kuvvet polisinin para atışıyla demir aldı karşılaşma. “Şehitler ölmez vatan bölünmezler”i “Ne mutlu Türk’üm diyene” kovalıyordu. İki takımın taraftarlarının beraber tezahürat yapması dikkatlerden kaçmıyordu.

İlk ciddi tehlike 28. dakikada yaşandı. Skrtel’in hatasından Eto’o yararlanamıyordu. Kamerunlu futbolcunun çaprazdan şutuna Volkan ayağıyla hayır demişti. Kırmızı-beyazlılar hızlı geldiği pozisyonlarda pas olsun, şut olsun son tercihleri kötü yapıyordu. Sarı-lacivertliler ise ilk devre boyunca birkaç kafa dışında varlık gösterememişti. 49’da Lens’in direkten dışarı seken frikiği acaba bir şeylerin müjdesi miydi... 53’teki serbest atışı hızlı kullanan Hollandalı yıldız Sow’u bulduysa da arkadaşı belli ki bu pası beklemiyordu. Diego hayati bir müdahalede bulunmuştu.

65’te Antalyaspor öndeydi. Yekta ceza sahası dışından nefis vurmuştu. 72’de Volkan Şen’in ortasında Josef kaleyi bulamamıştı. Sow 81’de yine röveşatasını çakıp ağları bulduysa da Cüneyt Çakır faul demişti. Haftanın polemiği böylece doğmuştu. Yedi dakikalık uzatmalarda Serdar karşı karşıya pozisyonda Volkan’ı geçemeyince, maçın sonucu değişmiyordu.

Haftalar sonra Fenerbahçe deplasmanda kaybetti. Avrupa’nın yorgunluğu o kadar belliydi ki. Üç puanı alan Antalyaspor’a gelince...

Rıza Hoca’nın bu maç özelinde önde baskı planı tuttu. Düşmenin belki de en büyük adaylarından biriyken, takımına Midas misali dokunan deneyimli teknik direktör alkışı hak ediyor.