Fenerbahçe derbi galibiyetinin ardından deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup olurken, sarı-lacivertliler hakem Bülent Yıldırım’ın verdiği kararlara tepki gösterdi

Kanarya yaralı

Manisa’da haftanın galası... Bir tarafta Teleset Mobilya Akhisarspor, öbür köşede Fenerbahçe. Sezona iç sahada üçte üçle başlayan ev sahibi seriyi sürdürmek istiyor. Geçen haftayı derbi galibiyetiyle kapatan deplasman ekibinde de amaç mutlak galibiyet.

Yazın birçokları tarafından düşme potasının en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyordu Akhisarspor. Okan Buruk’un idaresinde pozitif bir anlayışla oynayan ekip, ligin başı itibarı ile topladığı puanla dikkat çekiyor. Kadrodaki Trabzonspor kökenli oyuncuların uyumu göze çarpıyor. Onlar için bugün İstanbul temsilcisinin pas oyununu bozmak hayati olacak.

Kanarya cephesinde Aykut Kocaman’ın cezalılar yüzünden nasıl bir kadro koyacağı merak konusuydu. Neto’nun yokluğunda sakat Skrtel kadroya geri dönmüş. Neustaedter’in gösterdiği performansın tatmin edici olmadığı düşünülünce, Slovak stoperin varlığı taraftarın yüreğine su serpmiş durumda. Fakat o maçı tamamlayamazsa, işler terse dönebilir. Usta ayaklar Valbuena ile Giuliano yine sarı-lacivertlilerin çilingirleri olacak gibi gözüküyor. Beşiktaş karşısında iyi gözüken Mehmet Ekici bakalım çıkışını sürdürebilecek mi...

Tempolu başladı mücadele. Fenerbahçe pas oyununu istediği hayata geçirdiği dilimde rakibini iyice geriye itiyordu. Fakat Kocaman’ın talebeleri yeterince üretemiyordu. Buna karşılık ev sahibi hızlı çıkmaya çalışıyor, özellikle de kanat ortalarıyla şans arıyordu. Onların da tehlike yaratma konusunda başarılı olduğu söylenemezdi. Birkaç kontra girişiminde de Isla’nın yerinde müdahaleleri dikkat çekiciydi.

Pozisyon açısından fakir geçen ilk yarıdan sonra taraflar soyunma odasından nasıl dönecekti...

Kanarya daha istekli dönmüştü. Paulo Henrique’nin yerine Onur’u alan Akhisarspor kontra kovalıyordu. 56’da Mehmet Ekici kaleyi bulan ilk şuta imza atıyordu. 61’de Mehmet Topal’ın kaptırdığı topla başlayan akında Soner veriyor, Onur ağları buluyordu. Skrtel hamle yapamamış; Hasan Ali ters kademeye girememişti.

Valbuena ile Ozan’ı çıkaran Kocaman, Soldado ile Alper’i sahaya sürüyordu. Kötü zeminde Fransız yıldız pek etkili olamamıştı. 67’de Serginho 50 metrelik muhteşem koşusunu golle süslüyemiyordu. 83’te Alper doğrudan kırmızı kart görmüştü. Ne olduğunu anlayamamıştık ki 86’da bu sefer de Skrtel çift sarıdan atılmıştı. Hakem Bülent Yıldırım tüm haftasonu konuşulmayı garantilemişti. Akıllar haliyle geçen haftaki derbideydi; kalan dakikalar formaliteden ibaretti.

Akhisarspor evindeki galibiyet serisini dört maça çıkardı. Buruk’un talebelerinin akıllı oyunu gözlerden kaçmasın. Fenerbahçe deseniz ağır yaralı. Bunda hakemin payı az değil. Konuşmayalım diyoruz ama bizde maçları kimse yönetmese, yer yer bundan kötü düdükler çıkmaz ya neyse.