Kanarya yarışta büyük yara aldı
DHA

Karadeniz’de kritik dönemeç… Bir tarafta düşme korkusu yaşayan Bitexen Giresunspor, diğer yanda zirve yarışındaki Fenerbahçe… Öyle bir maç ki sonucu puan sıralamasının hem üstünü ilgilendiriyor, hem de altını. Nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Hakan Keleş’in ayrılmasından sonra teknik direktörlük koltuğuna oturan İrfan Buz, 11’de radikal değişikliklere gitmemiş. Yeşil-beyazlılarda gözler şüphesiz Campuzano’yla Sainz’da olacak. Çotanaklar için artık her maç final değerinde. Deprem yüzünden ligden çekilen takımlardan alınacak hükmen galibiyetlerle puanları artacak olan ev sahibi, bakalım deplasmanda yenmeyi başardığı güçlü rakibine karşı başka bir sürprize imza atabilecek mi?

Deplasman ekibinde Jorge Jesus sakatlıktan dönen Batshuayi’yi ilk 11’e koymuş. Sivas’ta korkutan Valencia da tekrar formasına kavuşmuş. Santra öncesinde Ekvadorlu golcünün 27, Giresunspor’un 30 golü bulunuyor. Uzun süren sakatlıktan sonra sahalara bayağı iyi dönen Luan Peres’in varlığı sarı-lacivertlerin defansı rahatlatacağa benziyor. İki maç eksiğiyle Beşiktaş’ın gerisine düşen Kanarya hata yapmayıp lider Galatasaray’ı takibi sürdürmeyi hedefliyor.

Baskılı başlayan Fenerbahçe, ilk düdükle birlikte rakip sahaya yerleşiyordu. 16’daki kornerde top önünde biten Rossi’nin cılız şutu Ferhat’ta kalıyordu. Pozisyonda VAR uyarısı geliyor, görüntüyü inceleyen hakem Bahattin Şimşek penaltı diyordu. Atışı kullanan Batshuayi, 20’de takımını öne geçirmişti.

33’te ilk kez etkili gelen ev sahibinde Sainz yan ağları buluyordu. Oyunu dengeleyen yeşil-beyazlılar devrenin sonunda bastırsa da İrfan Can kalesinde başarılıydı. İkinci yarı sanki daha çok şeye gebeydi…

60’ta Mert Hakan, İsmail ve Valencia’nın yerine Zajc, Crespo ve Osayi-Samuel’i oyuna alan Jesus, orta sahada dizginlerini tamamen eline almak istiyordu. 64’te Zajc çalımları müteakip ağları bulamıyordu. 68’de skor eşitlenmişti. Fenerbahçe savunma arkasına atılan topu defans uzaklaştıramamış, Bajic mükemmel vurmuştu.

Son çeyrekte Peres’le Batshuayi’yi alan Jesus, King’le Joao Pedro’yu sahaya sürmüştü. Uzatmalarda Arda’nın frikiğini Ferhat iyi çıkarıyor; başka gol olmayınca, taraflar yenişemiyordu.

İrfan Buz’un yönetimindeki ilk maçta Giresunspor puan almasını bildi. Son dakikalarda Sainz sahada olsa bu kadar mahkum oynamazlardı sanki. Yine de düşme hattındaki ekip için bu beraberlik çok kıymetli. Fenerbahçe’ye gelince zirve yolunda ağır yara aldılar. Öne geçtikten sonra rakibi çok zorlamamaları dikkat çekiciydi. Sanki orada rakiplerini oyuna ortak ettiler. Bir maçı eksik olsa da Kanarya’nın Beşiktaş’la puanları eşitlenirken gözler Galatasaray’a çevrilmiş durumda. Şampiyonluk yolunda her maçta dizler titreyeceğe benziyor.