Fenerbahçe, Vitor Pereira ayrılmasının ardından çıktığı ilk maçta Karagümrükle 1-1 berabere kaldı. Rakibi 9 kişi kalmasına rağmen 45 dakika boyunca gol bulamayan sarı-lacivertlilerin Trabzonspor'la arasındaki fark 16 puana çıktı.

Kanarya yine kayıp

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda suare zamanı. Bir tarafta Vavacars Karagümrük, bir yanda Fenerbahçe… Ev sahibi deseniz yorumculuktan transfer ettiği Volkan Demirel’i kulübeye yerleştirmiş durumda. Deplasman takımındaysa Vitor Pereira’nın yollanmasından sonra takımı kimin çalıştıracağına dair papatya falı bakılıyor. Her şey bir tarafa İstanbul’da buz gibi bir havada, kentin en soğuğun en çok hissedilen noktalarından birinde nefesler tutulmuş, ilk düdük bekleniyor.

Yayıncı kuruluşta yaptığı yorumlarla dikkat çeken eski kaleci, çiçeği burnunda hoca Demirel, galibiyetle başladığı teknik direktörlük kariyerinde ikinci sınavı, yıllarını geçirdiği Fenerbahçe’ye karşı. Maestro Biglia’nın idaresinde Musa-Karamoah-Pesic’ten oluşan ileri üçlü, bakalım sarı-lacivertlileri zorlayabilecek mi?

Pereira sonrası ilk maçta emanetçi hoca Zeki Murat Göle dörtlü savunmaya dönmüş. Soldaki Novak olmasa da sağda Portekizli teknik adamın pek tutmadığı Nazım dikkat çekiyor. Son haftaların başarılı ismi Crespo kenara çekilirken, Sosa’yla Mert Hakan orta sahaya monte edilmiş durumda. Uzun bir süredir göze giremeyenlerden Pelkas, İrfan Can ve Mesut’la birlikte yeniden buluşadursun, sakatlıktan dönen Valencia’nın performansı merak ediliyor.

Dengeli başladı mücadele. Farioli döneminde ezberlediğimiz oyun şablonundan farklı bir şekilde sahadaydı ev sahibi. Daha defansif oynayan kırmızı-siyahlılar, özellikle Karamoah’ı savunmanın gerisine kaçırmak istiyordu. Kanarya ise ilk yarım saat itibarı ile pozisyona girmekte zorlanıyordu.

31’de Karagümrük öndeydi. Musa’nın kaçırdığı golcü Pesic, Berke’yi düzgün bir vuruşla avlamıştı. 37’de bir anda maç dönmüştü. Pelkas’ın kaleye giden topunu Burak elle kesince atılıyordu. Hakeme itiraz eden Caner de kırmızı görüyordu. Penaltıyı kullanan Mesut, tabelayı eşitlemişti. İkinci yarı sanki gollere gebeydi…

Dokuz kişi kalan Karagümrük’te Demirel, ikinci devrenin başında Karamoah’la Bertolaccı’yi çıkarıp Luckassen’le Balkovec’i sahaya sürmüştü. Arka arkaya şutlarla başlayan Kanarya, oyunu genişletmekte zorlanıyordu. Deplasman ekibi sürekli topla oynarken, her geçen dakika ev sahibinin direnci artıyordu. Viviano yaptığı kurtarışlarla puanı takımına getiriyordu.

Maçın büyük bir bölümünde iki kişi eksik oynayan Karagümrük’ün aldığı bu beraberlik son derece değerli. İkinci devre yaptıkları savunma çok iyiydi. Sahanın yıldızı Viviano’yu tebrik etmeli, Demirel’in yaptığı başlangıca dikkat çekmeli. Fenerbahçe gibi büyük bir takımın rakip dokuz kişi kalırsa diye hiç idman yapmadığını görmek çok düşündürücü. Modern futbolda her senaryoyu çalışıyor ya çağdaş hocalar. Bu neticeden sonra yönetime tepkiler daha da yükseleceğe benziyor!