Fenerbahçe evinde ağırladığı Başakşehir’i Ozan Tufan’ın attığı golle 1-0 mağlup etti ve zirve takibini sürdürdü. Kanarya bu sonuçla rakibinin 26 maçlık yenilmezlik serisine de son verdi

Kanarya zirveye tutundu

Kadıköy’de pazar mesaisi... Haftaya dördüncü sırada başlayan Fenerbahçe, lider Medipol Başakşehir’i ağırlıyor. Nefesler tutulmuş Bülent Yıldırım’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Önce ev sahibine bakmalı... Mehmet Topal’ın yokluğunda Ozan Tufan kadroda; jeneriklik gollerin kahramanı Sow Afrika Kupası’nda, Alper ile Salih sahada. Sakatlıktan dönen Kjaer’in performansı tabela açısından önemli gözüküyor. Birçok yıldızından mahrum çimlere ayak basan sarı-lacivertlilerde Dick Advocaat’ın maç planı merak ediliyor. Bakalım Hollandalı hoca daha önce de yaptığı gibi şapkadan tavşan çıkaracak mı...

Abdullah Avcı önderliğinde müthiş bir yapılanmanın eseri onlar. Öncelikle ülkenin takım boyu en kısa ekibi Başakşehir. Bu istatistik puan tablosuna da yansımış; ligin en az gol yiyeni onlar, Fenerbahçe ile birlikte en çok gol atanı onlar. Santra öncesi gözler 300. lig maçına çıkan Emre Belözoğlu’na çevrilmiş durumda. Deneyimli oyuncunun eski takımına karşı performansı merak konusu. Onun Mahmut ile ortaklığı şüphesiz liderlik koltuğunda oturulmasının en önemli gerekçelerinden biri.

İlhan Cavcav için yapılan saygı duruşuyla başladı heyecan fırtınası. Daha ilk dakikadan futbolcuların gerginliği hissediliyordu. Dile kolay altı puanlık bir karşılaşma oynanıyordu; belki de daha fazlası...

Dakikalar 28’i gösterirken, mücadelede kaleyi bulan ilk şut gol olmuştu. Hasan Ali’nin soldan sürüklediği akında Ozan’ın şutu Emre’den sekip ağları bulmuştu. Volkan Babacan ters ayakta yakalanmıştı. Kanarya rakibinin yumuşak karnına yüklenmek istese de Lens ilk yarı bekleneni veremiyordu. Başakşehir’in savunmasının sol kanadı sırıtmış, ilerisi de alıştığımız görüntüsüne yaklaşamamıştı. Sanki ikinci devre gollerden kartlara çok şeylere gebeydi.

Soyunma odasından taraflar karşılıklı hamlelerle dönmüştü. Ev sahibinde Karavayev, deplasman ekibinde Junior Caiçara oyundaydı. Orta sahada sayısal üstünlüğü ele geçiren Başakşehir biraz kıpırdanıyordu.

74’te Eren’in müdahalesiyle yerde kalan Fernandao penaltıyı Volkan Babacan’a nişanlamıştı. Brezilyalı o kadar kötü vurmuştu ki... Kalan dakikalarda oyunu sahasında kabul eden Fenerbahçe kalesinde büyük bir tehlike görmeden üç puanı alıyordu.

Taraftarının da desteğini arkasına alan Kanarya’nın ilk 45 dakikadaki iştahı görülmeye değerdi. Advocaat’ın fendi Avcı’yı yenerken, Başakşehir ligde 27 maç sonra kaybetti. Artık iki ekibin arası dört puan! Dördüncü Fenerbahçe’nin yeri sabit olsa da yarın lider değişebilir. Belli ki köprünün altından daha çok sular akacak.