Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Böyle depremler olacaktır. Vatandaşlarımızın teyakkuzda bulunmaları, olabildiğince sakin kalarak hasarlı binalarına girmeden durmalılar. Bu depremleri maalesef yaşayacağız" dedi.

Kandilli'den Malatya'daki 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama: "Bu depremleri maalesef yaşayacağız"

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından 11 ili etkilendiği bölgede artçılar sürerken, bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Depreme ilişkin DHA'ya açıklama yapan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bu büyüklükteki artçı depremlerin devam edeceğini belirterek hasarlı binalardan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı.

"Daha önceden de ifade etmiş olduğumuz gibi 7.7 ve 7.6'lık iki tane çok büyük deprem oldu" diyen Özener, "Bu depremlerin artçılarının haftalar, aylar boyunca hatta 1 yıla varacak suretle devam edeceğini söylemiştik. Bunların büyüklüklerinin 5.6 civarı olması gayet doğal olduğu sonucunu işaret etmiştik. Bu deprem de onlardan bir tanesi, Malatya civarında olan bir deprem" ifadelerini kullandı.

Özener, şöyle devam etti: "Böyle depremler olacaktır. Vatandaşlarımızın teyakkuzda bulunmaları, olabildiğince sakin kalarak hasarlı binalarına girmeden durmalılar. Bu depremleri maalesef yaşayacağız. Arkadaşlarımız her depremden sonra peş peşe otomatik çözümlemeden detay alıyor. Detay aldıktan sonra netleştikten sonra tuşa basarak bilgiyi yolluyor."