Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktor sıkıntısı yaşıyor. Onkoloji uzmanı olmadığından kanser hastaları tedavi olmak için şehir şehir dolaşmak zorunda.

Kanser hastaları doktor bekliyor

BURCU CANSU

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli tek onkoloji doktorunun da tayinin başka şehre çıkması ile hastanede onkoloji doktoru kalmadı. Adıyaman Tabip Odası Genel Sekreteri Erdoğan Altunbaş, nöroloji ve kardiyoloji bölümünde de doktor sıkıntısı olduğunu aktardı.

AKP Hükümeti’nin her fırsatta ‘övündüğü’ sağlık sistemi hastaları mağdur etmeye devam ediyor. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık iki haftadır onkoloji doktorunun olmaması nedeniyle hayati risk taşıyan kanser hastalarını yollara düşürdü. Titizlikle takip altında tutulması gereken kemoterapi ve ışın tedavisi gören hastalar ‘çözümü’ başka illere gitmekte buldu.

Adıyaman Tabip Odası Genel Sekreteri Erdoğan Altunbaş, nöroloji ve kemoterapi bölümünde de sıkıntı olduğunu ve hastaların şehir şehir dolaşmak zorunda kaldığını belirtti.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de konuyu meclis gündemine taşıdı. Tutdere, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye’deki güncel doktor sayısını, bu doktorlardan kaçının uzmanlık alanının onkoloji olduğunu, uzmanlık alanı onkoloji olan doktorların ülkenin il ve ilçelerine göre dağılımını sordu.