İzmir’de kaçak dezenfektan ve maske üreteni imalathaneye yapılan operasyonda, Kanserojen madde içeren yüzlerce litre dezenfektan ve maske bulundu. Adana'da ise 625 litre sahte kolonya ele geçirildi

Kanserojen madde içeren yüzlerce litre dezenfektan ve maskeye el konuldu

İzmir'in Buca ilçesinde kaçak el dezenfektanı ve maske üreten iki imalathanedeki ürünlere el konuldu.

Buca Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre zabıta ekipleri, Kaynaklar Olduruk mevkisinde daha önce kaçak tiner deposu olarak faaliyet gösteren ve mühürlenen bir işletmeye baskın gerçekleştirdi.

Kapatılmasına rağmen yasa dışı olarak açılan depoda, sağlıksız koşullarda dezenfektan üretildiği tespit edildi. Kanserojen madde içeren yüzlerce litre dezenfektana el konuldu.

ÜRÜNLER İMHA EDİLECEK

Denetimler kapsamında Göksu Mahallesi'ndeki bir depoda da tıbbi standartlara uymadan hazırlanan yüzlerce maske tespit edildi.

İki işletmenin sorumluları hakkında Buca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından cezai işlem başlatıldığı, ele geçirilen ürünlerin ise imha edileceği kaydedildi.

ADANA'DA 625 LİTRE SAHTE KOLONYA ELE GEÇİRİLDİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip korona virüs nedeniyle Türkiye'de kolonya fiyatları yüzde yüz arttı. Bunu fırsat bilen sahte üreticiler de hem sahte kolonya hem de sahte temizlik malzemeleri üretimine başladı.

Adana'da polis ekipleri yaptığı çalışmada Seyhan ilçesi, Yeşiloba Mahallesinde bir depoda yurttaşların yoğun olarak ilgi gösterdiği kolonya ve dezenfektan ürünlerinin sahte ve taklitlerini üretip piyasaya sürdüklerini tespit etti.

Polis bu tespit üzerine depoya baskın yaptı. Yapılan baskında polis piyasa değeri 650 bin TL olan 7 ton 650 litre gül suyu, 4 ton 473 litre sıvı deterjan, 3 ton 48 kilo toz deterjan, 625 litre kolonya, 125 litre aseton, bin 102 adet şampuan, 511 adet viks krem ele geçirildi. Ürünleri piyasaya sürmeye hazırlanan bir şüpheli gözaltına alındı.

AA-İHA