Yahudi ve siyahi karşıtı açıklamaları sebebiyle Adidas'ın iş ilişkisini sona erdirdiği rapçi ve moda tasarımcısı Kanye West, dünyaca ünlü spor ayakkabı markası Skechers'ın genel merkezinden 'haber vermeden geldiği' gerekçesiyle kovuldu.

Kanye West, Skechers'ın genel merkezinden kovuldu

Rapçi ve moda tasarımcısı Kanye West, dün spor ayakkabısı markası Skechers'ın Los Angeles kentindeki genel merkezinden çıkartıldı.

Firmadan konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. "Antisemitizme veya başka herhangi bir nefret söylemine müsamaha göstermiyoruz" denilen açıklamada, adını Kanye yerine ‘Ye’ olarak değiştiren West’in genel merkeze “habersiz ve davetsiz” olarak geldiği vurgulandı.

Açıklamada “Ye'nin izinsiz video çekimi yaptığı düşünüldüğünde, iki Skechers yöneticisi kısa bir konuşmadan sonra ona ve ekibine binadan dışarıya eşlik etti. Skechers, West ile çalışmayı düşünmüyor ve çalışma niyetinde de değil. Son zamanlardaki bölücü sözlerini kınıyoruz ve antisemitizme veya başka herhangi bir nefret söylemine müsamaha göstermiyoruz. Şirket, West'in Skechers şirket ofislerine habersiz ve davetsiz geldiğini bir kez daha vurgulamak ister” denildi.

Kim Kardashian, West’in bipolar rahatsızlıktan muzdarip olduğunu açıklamış, ikili daha sonra boşanmıştı. Kanye West çoğunlukla röportajlarda ve sosyal medyadan tartışmalı açıklamalarda bulunarak kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bu ay düzenlenen Paris moda haftasında “Beyaz Hayat Önemlidir” sloganı yazan tişörtleri tanıtarak özellikle siyahilere yönelik ırkçı tavırlarda bulunmuştu. West ayrıca ABD Başkanlık seçimlerinde de adaylığını koymuştu.

DHA