İskenderun’unda yapılması planlanan taş ocağına ilişkin halkın katılım toplantısından hemen önce eylem ve etkinlik yasağı getirilmesine tepki gösteren yurttaşlar gözaltına alındı. CHP’li Öztunç, yetkililerin kapalı kapılar ardında tutanak tutulmaya çalıştığını belirtti.

Kapalı kapılar ardında ÇED oyunları: Eylem yasağına tepki gösterenlere gözaltı!

HABER MERKEZİ

İskenderun’un Akçay mahallesinde yapılması planlanan taş ocağı ve kalker tesisine ilişkin yapılan halkın katılım toplantısında birçok yurttaş gözaltına alındı.

148 hektar alanda faaliyet yürütecek madeni bölgede istemediklerini belirten yurttaşlar, perşembe günü düzenlenen toplantıdan hemen önce İskenderun’da eylem ve etkinlik yasağı getirilmesine dikkat çekti.

Yaşam savunucularına uygulanan polis müdahalesine ve toplantıdan önce getirilen yasağa tepkiler ise devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç da getirilen eylem yasağını işaret ederek, “Halkın katılımı toplantısı, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca alınan yasak kararlarının gölgesinde antidemokratik ve keyfi uygulamalar ile yapılmaya çalışıldı” dedi.

HUKUKSUZ UYGULAMALARA SON VERİLMELİ

“Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkileri ÇED yönetmeliğinin ruhuna aykırı bir şekilde kahvehaneye girerek kapalı kapılar ardında gizli bir şekilde tutanak tutmaya çalıştı” diyen CHP’li Öztunç sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin doğal kaynaklarının ekonomik ve ticari kâr hırsıyla sermaye tarafından talan edilmesine artık bir son verilmesi gerekmektedir. AKP iktidarı uygulamalarında halkı gözetmemekte, halka rağmen ülkenin tüm yaşam alanlarını, doğal varlıklarını yok etmektedir. Plansızca, üstten inme kararlar ile yurttaşların yaşam alanları hakkın hüküm kurulmakta, yurttaşın buna dair talep ve itirazları ise kamu kurumları eliyle bastırılmaktadır. Bu hukuksuz uygulamalar terk edilmeli, halkın haklı talepleri karşılanmalıdır.”