Gazeteci Hadi Özışık, İnterhaber’deki köşesinde Güneş’in kapanmasının ardından işsiz kalan eski genel yayın yönetmeni Turgay Güler’in ya yeni bir mecrada yer alacağını ya da kendi kuracağı mecrada çalışma hayatına devam edeceğini öne sürdü

"Kapanan yandaş Güneş'in GYY'si Turgay Güler’in akıbeti belli oldu" iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesi ile birlikte reklam gelirleri kesildiği için ciddi bir ekonomik krize giren ve ardından kapanan Güneş gazetesinin yayın hayatına son vermesinin ardından Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler’in akıbetinin belli olduğu iddia edildi.

Gazeteci Hadi Özışık, Güler’in “yeni bir serüvene” hazırlandığı duyurdu.

Özışık’ın “Sözcü davası, Star ve Güneş'in yeni yolculuğu ve kolay sorular” başlığıyla bugün yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“YENİ BİR SERÜVENE HAZIRLANIYOR”

“Star ve Güneş'in konvansiyonel medya yolculuğu 2020 yılının ilk gününde son buldu. Star Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, bundan böyle dijital yayıncılık yapacaklarını okurlarına duyurdu.

Hayırlı olsun!

Güneş Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ise, yeni bir serüvene hazırlanıyor. Bir ay dinlendikten sonra yeni bir mecrada, belki de kendi mecrasında karşımıza çıkacak.”

NE OLMUŞTU?

Hükümete yakın Türk Medya Grubu, yeni yılda bazı yayınlarını sonlandırma kararı almıştı. Bünyesinde Akşam, Güneş ve Star gazetelerinin yanı sıra 24 TV’yi de bulunduran medya grubu, küçülme kararı aldığı duyurmuştu. Star ve Güneş gazetelerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.