Kapanışta gol sağnağı

Kadıköy’de haftanın kapanışı… Bir tarafta Fenerbahçe, diğer yanda Adana Demirspor… Kazanan lider olacak, beraberlik halinde zirvede Medipol Başakşehir oturacak. Nefesler tutulmuş, Abdulkadir Bitigen’in çalacağı ilk düdük bekleniyor.

Geçen hafta Kasımpaşa’ya yarım düzine attıktan sonra Viyana’dan da şen dönen Kanarya’da yüzler gülüyor. Takımın patronu Jorge Jesus, kâğıt üstündeki zorlu maça iki sürprizle başlıyor. İlerideki Serdar Dursun’dan çok, defanstaki Lemos’un performansı merak ediliyor. Orta sahada Zajc’la Arao’ya görev veren Portekizli hocanın son düdükteki 11’i de papatya falı baktırıyor. Gidişata göre karşılaşmadaki taktiğin bile değişmesi kesin gözüküyor.

Geçen sezon lige renk katan Akdeniz ekibinde Montella, çiçeği burnunda transfer Dzyuba’yı sahaya sürmüş durumda. 1.96’lık dev santrforun yazı nasıl geçirdiği merak konusu. Bildiğimiz gücüne kavuşması halinde stoperleri ziyadesiyle zorlayacak Rus yıldız dışında gözler Akintola-Belhanda-Onyekuru üçlüsünde olacak. Kanatlarda yaşanacak kapışmayı futbol meftunları iple çekiyor.

Saygı duruşunu müteakip başladı maç. İlk dakikalarda Fenerbahçe önde basıyor, Adana Demirspor sürekli savunma arkasına adam kaçırmaya çalışıyordu. Valencia’nın yerde kaldığı müdahaleye VAR yardımıyla penaltı kararı çıkmış, atışı kullanan aynı futbolcu 21’de ağları bulmuştu.

Golden sonra rakip sahaya yerleşen deplasman ekibi bir türlü üretemiyordu. 41’de Samet’in amatörce hatasını değerlendiren Valencia’ydı. Orta sahadan ok gibi fırlayan yıldızın 45 metre sürüklediği topu filelere bırakırken sakinliği müthişti. Sanki ikinci yarı gollerden kartlara her şeye gebeydi…

Sahanın en kötülerinden Akintola’nın yerine Yusuf Sarı oyundaydı. 47’de Emre Mor iyi vursa, tabela bir daha değişecekti. Hemen akabinde fark üçtü! Lincoln’ün pasını Zajc tamamlamıştı. Szalai’nin Onyekuru’yu düşürdüğü pozisyona hakem tereddütsüz penaltı demiş, Belhanda 56’da Altay’ı ters köşeye yatırmıştı. Onyekuru, Ferdi kanadını tarumar ediyordu.

Üç değişiklikle Jesus, dizginleri tekrar eline almak istiyordu. 66’da fark birdi! Szalai’nin uzaklaştıramadığı topu alan Onyekuru Altay’ın üstünden aşırmış, çizgide Dzyuba tamamlamıştı. Rus futbolcu, 34. yaşgününde gol atmıştı. 82’de VAR yardımıyla Rakitski atılmıştı. Hakem başta aut demişti. Kullanılan serbest atışta top önünde biten Alioski muazzam vurmuştu: 4-2! Kalan dakikalarda fileler bir daha sarsılmayınca, Kanarya haftayı lider bitiriyordu.

Gol sağanağında istediğini Fenerbahçe aldı. Valencia’nın performansı müthişti. Bardağım boş tarafına bakarsak, Portekizli hocanın ligin “bug”ı Onyekuru’ya bu kadar aciz kalması dikkat çekiciydi. Dolu kısmına gelince, Jesus’un talebeleri gol yağdırmaya devam ediyor. Futbolcuların iştahı rakiplere sahayı dar ediyor. Geçen sezon takımın başına geçtikten sonra oynattığı futbolla dikkat çeken Montella’nın özellikle savunmayı gözden geçirmesi gerekiyor. O kadar basit hatalar yapıyorlar ki… Yoksa Demirspor’un ilerisi birçoklarına kâbus gördürteceğe benziyor.