TFF 1'inci Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile Giresunspor taraftarları, şampiyonluk yarışında takımlarına destek olmak için tam kapanmaya rağmen tribünleri doldurdu. Datça’da ise denize giren 17 kişiye para cezası kesildi.

Kapanma komedyası: Taraftarlar tribünü doldurdu, tek başına yüzen ceza yedi

TFF 1. Lig’de bitime iki hafta Adana Demirspor, Yeni Adana Stadyumu’nda Balıkesirspor’u konuk etti.

Takımlarına destek vermek isteyen mavi-lacivertli taraftarların, sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen öğle saatlerinde stada gelerek kalabalıklar oluşturduğu görüldü. Ayrıca bazı taraftarların da stada girip tribünlere çıkması dikkat çekti.

Bölgeye gelen İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda ekip, taraftarların stat içerisinden ve çevresinden uzaklaştırılması için çalışma yaptı. Ekipler, tribündeki taraftarları dışarı çıkarttı.

‘5 BİN KİŞİ VARDI STATTA’

Adana’dakine benzer görüntüler Giresun’da da vardı. Giresunspor’un Akhisar Belediyespor’u ağırladığı karşılaşmada büyük bir seyirci kitlesinin tribünlerde yer aldığı görüldü.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Akhisarspor Teknik Sorumlusu Mustafa Ati Göksu şu sözlerle isyan etti:

“Alt lige düştük ama centilmence düştük. Sokağa çıkma yasağında 5 bin kişi vardı statta. Bunun hesabını kim verecek? Merak ediyorum. Vali, belediye başkanı, spor bakanı bu maçla ilgili ne düşünürler bilemem. İkinci devre karşı tribündekilerin hepsi diğer tarafa geçti. O tarafı boş göstermek istediler. Kabullenemiyorum. Biz her şeyi kuralına göre yapıyoruz ama bunlar sporla bağdaşmayan hareketler.”

Adana ve Giresun'da bu manzara ortaya çıkarken Muğla'nın Datça ilçesinde, tam kapanmada sokağa çıkma yasağını ihlal ederek denize girenlere ceza kesildi.

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tam kapanmada kısıtlamaları ihlal eden kişilere yönelik denetim yaptı.

‘MEĞER ONLAR TURİSTMİŞ’

Hastanealtı Plajındaki denetimde, denizde yüzen bir kişi polis tarafından uyarılarak sahile çıkması istendi. Polisin uyarısıyla kıyıya gelen M.B., polise kimlik bilgilerini vermek istemedi.

DHA'nın aktardığına göre tutanak tutulmaması için bir süre polise dil döken M.B., tutanak tutulmasına engel olamadı. Antalya'da turizm sektöründe çalıştığını belirten M.B., “Ceza kesilirse ödeyemem. Az ileride denize girenleri görünce, ben de denize girip yüzdüm. Meğer onlar turistmiş" dedi.

Öte yandan gün boyu denetimlerde, denize girdikleri tespit edilen toplam 17 kişi hakkında polis tarafından tutanak tutulduğu kaydedildi.