Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda gerçekleşecek şenlik saat 15.00'te başlayacak

#KapatGitsin diyenler Abbasağa’da buluşuyor

Birleşik HAZİRAN Hareketi'nin çağrısıyla havuz medyasına karşı #KapatGitsin kampanyası Abbasağa'da bir kez daha ses buluyor.

18 Mayıs'ta HAZİRAN çağrısıyla medyanın AKP'leşmesine karşı başlatılan #KapatGitsin kampanyası tüm yurtta büyük ses getirmiş ve yurttaşlar TV'lerini kapatmıştı. Sosyal medyada da #KapatGitsin etiketiyle yapılan kampanyaya ise on milyonlarca yurttaş katılmıştı. Yurttaşlar TV'lerini kapatıp parklarda ve bahçelerde buluşmuş, havuz medyasına karşı 'T A M A M' demişti.

Bu kampanyaya dair bir yeni etkinlikse Beşiktaş'ta Abbasağa Parkı'nda gerçekleşecek. Medyadaki tek sesliği protesto etmek için bir araya gelecek yurttaşlar 26 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te buluşacak.

Etkinliğe dair HAZİRAN bir çağrıda bulundu. "Halkın haber alma hakkını gasp edenlere karşı bir kez daha sesimizi yükseltelim!" denilen çağrıda şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, AKP-MHP eliyle baskın bir seçime giderken medyada tek seslilik hâkim kılınmaya çalışıyor. AKP medyanın yüzde 96'sını kontrol ediyor. Televizyonlar tek bir adayın propaganda araçlarına dönmüş durumda. Referandumda bu ülkenin en az yarısının oy verdiği HAYIR seçeneği nasıl yok sayıldıysa şimdi de T A M A M diyenlerin sesi kısılıyor.

Yurttaşlar geçtiğimiz hafta bu eşitsiz medya düzenini #KapatGitsin diyerek; havuz televizyonlarını ve yandaş kanalları kapatarak protesto etti. Sosyal medya kararmış ekran fotoğraflarıyla aydınlandı. Yükselen tepki sadece Türkiye’de değil dünyada da yankılandı. #KapatGitsin etiketiyle yapılan paylaşımlar on milyonlarca insana ulaştı.

#KapatGitsin demeye devam ediyoruz. Milyonların tercihini yok sayan havuz medyasının yakasını bırakmıyoruz. Medyada tek sesliliği protesto etmek için bu kez Beşiktaş Abbasağa Parkı’ndaki şenlikte bir araya geliyoruz.

Halkın haber alma hakkını gasp edenlere karşı bir kez daha sesimizi yükseltelim!

Haydi, 26 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’te Abbasağa’da buluşalım!"

kapatgitsin-diyenler-abbasaga-da-bulusuyor-467291-1.