Cumartesi Anneleri, 727’nci buluşmasında, 28 Şubat 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen üniversitesi öğrencisi Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sordu. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve faillerin cezalandırılması için mücadele eden Cumartesi Anneleri, polis ablukasına rağmen 727’nci kez bir araya geldi. Anneler, bu hafta 28 Şubat 1994 yılında gözaltında kaybedilen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Cüneyt Aydınlar için adalet istedi. Eyleme, […]

Kapı önünde her akşam Cüneyt’i beklerdik

Cumartesi Anneleri, 727’nci buluşmasında, 28 Şubat 1994 tarihinde gözaltında kaybedilen üniversitesi öğrencisi Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sordu. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve faillerin cezalandırılması için mücadele eden Cumartesi Anneleri, polis ablukasına rağmen 727’nci kez bir araya geldi. Anneler, bu hafta 28 Şubat 1994 yılında gözaltında kaybedilen İstanbul Üniversitesi öğrencisi Cüneyt Aydınlar için adalet istedi. Eyleme, HDP Milletvekilli Zeynel Özen, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Bu haftaki açıklamayı gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun okudu. İktidarların sessizlik örtüsü altında görünmez bıraktığı insanların seslerini başkalarına duyurmanın yolunun dayatılan unutma sürecini ancak hatırlama sürecine dönüştürmekle mümkün olacağının altını çizen Tosun, “Biz yalanın ve inkarın tahakkümüne karşı kendi hakikatimizi tüm insanlara duyurmak için buradayız” vurgusunda bulundu.

Cüneyt Aydınların ağabeyi Emrah Aydınlar ise, kardeşinin ağır işkencelerden geçtiği için yürüyemeyecek durumda olmasına rağmen 30 polisin arasından kaçtığının iddia edildiğini ve bu yönde tutanak tutulduğunu vurguladı. Aydınlar, şunları ifade etti: “Annemin 7 yıl boyunca kapının önünde yatmasını bir açıklaması olmalı. Her akşam ‘oğlum gelecek’ diye kapının önünde yatardı. Yapacak çok şeyimiz var. Bütün kayıp yakınlarıyla, kayıp anneleriyle beraber mezarlığımız olan Galatasaray Meydanı’nda oturmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”