Kaplan, Erbaş'ın ayrımcı sözlerini 'sekülerlik' üzerinden savundu

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Diyanet İşleri Başkanı’nın LGBT+’ları hedef aldığı konuşmasını savunarak bu sözlerin seküler devletlerde ‘inanç özgürlüğü’ kapsamında olduğunu iddia etti

Hükümetin kontrolündeki Sabah gazetesinin ‘Pelikancı’ yazarı Hilal Kaplan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ayrımcı söylemleriyle ilgili değerlendirmeler yaptığı yazısında Erbaş’ı savundu.

“Görevi İslamı anlatmak olan birine Kuran’ın ayetlerini anlattığı için saldırıldığını” öne sürerek Erbaş’ın toplumun bir kesimini hedef alan ayrımcı sözlerini masumlaştıran Kaplan, “Eşcinsellik hastalıklara neden oluyor” açıklamasının seküler devletler ‘inanç özgürlüğü’ kapsamına girdiğini iddia etti. Kaplan ayrıca, Erbaş’ı eleştirenlerin ayrımcılık yaptığını ileri sürdü.

Kaplan’ın ‘Susma haykır, eşcinsellik günahtır’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Diyânet İşleri Başkanı, hutbede eşcinselliğin büyük günahlardan olduğunu söylediği için İzmir ve Ankara Barosu başta olmak üzere bir kesim tarafından hedefe kondu. Yani hem kulluk hem de anayasa gereği vazifesi İslâm'ı anlatmak olan birine, Kur'an ayetlerini anlattığı için saldırıyorlar.

Gerçekten seküler bir devlet olsaydık, inananlar inandıklarını söylemekte özgür olurlardı ama değiliz. Müslümanları zihnen gerici, hukuken ikinci sınıf vatandaş olarak gören bir güruh ile yüz yüzeyiz.”

KAZANILAN HAKLARDAN RAHATSIZ

Kaplan yazısında eşcinsellerin kazandıkları haklardan duyduğu rahatsızlığı ifade etmekten de geri durmadı. Eşcinsellerin önce kendilerini kabul ettirdiklerini ardından “orada durmadıklarını” ifade eden Kaplan, “Örneğin, bundan on yıl önce Amerika'da eşcinsel evlilikleri yasal değildi. Evlat edinmeleri yasaktı. 2011'de Obama yönetimi, evliliği ‘erkek ve kadın arasındaki birliktelik’ olarak

yorumlayan yasayı kaldırdı. Eyaletlerden bazıları sırayla eşcinsel evliliği tanırken, en son Anayasa Mahkemesi'nin 2015'te verdiği kararla eşcinsel evlilik Amerika'daki tüm eyaletlerde serbest hale geldi” sözleriyle tedirginliğini yansıttı.

MÜSLÜMANLARIN UTANCIYMIŞ!

Pelikancı yazar, yazısının sonunda ise ‘özeleştiri’ yaptı. Kaplan, “Tartışma sınırının bu noktaya kadar gerilemiş olmasının Müslümanların utancı” olduğunu savunarak şunları kaydetti:

“Allah bizi affetsin. Ancak sınır, bu noktadan itibaren de aşılırsa, çocuklarımızı 'bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler' gibi sığ, Allah bilincinden yoksun bir çukurda büyütmeye devam edersek başımıza gelecek olan da budur. Bilin istedim.”