Hükümetin kontrolündeki Sabah gazetesinin yazarı Hilal Kaplan, bugünkü köşe yazısında “Eşcinsellerin güven içinde hayat hakkını tesis etmiş olan iktidar AK Parti'dir” iddiasında bulundu

Kaplan paralel evrenden bildiriyor: Eşcinsellerin hayat hakkını AKP tesis etti


MEDYA SERVİSİ

Yandaş Sabah gazetesinin yazarı Hilal Kaplan, AKP iktidarını bu kez inanılması güç bir iddiayla güzellemeye çalıştı.

Yazısında, Erdoğan’ın geçmiş yıllarda söylediği ve geçtiğimiz günlerde yeniden sosyal medyada tartışılan eşcinsellerle ilgili sözlerine değinen Kaplan, aslında hiçbir zaman Erdoğan’ın eşcinsel ilişkiyi savunan sözler sarf etmediğini öne sürdü. Kaplan, “Zira bunu savunan birisinin Türkiye'de, hele 2002'de başbakan seçilme ihtimali yoktu” ifadelerini kullandı.

Aynı Kaplan, yazısının devamında ise AKP iktidarının eşcinsellere fayda sağladığını, can güvenliğini güvence altına aldığını öne sürdü.

AKP’den önce eşcinsellere sokak ortasında rahatça saldırılabildiğini ancak bu durumun AKP’den sonra değiştiğini savunan Kaplan, yazısında şu ifadelere yer verdi:

ERDOĞAN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMİŞ!

“Hatırlarsanız AK Parti'den önce eşcinsellere sokak ortasında rahatça saldırılabilir, özellikle de travestilere yönelik çok çirkin muamelelerde bulunulabilirdi. Bugün isteyen istediği kadar inkâr etsin, eşcinsellerin güven içinde hayat hakkını tesis etmiş olan iktidar AK Parti'dir. Yani Erdoğan, sadece o sözlerinin arkasında durmakla kalmamış, sözünü de yerine getirmiş.

Ama bazıları manipüle etmeden haber yapamadığı için yazımın bir kısmını ayırmak zorunda kaldım. Vakit israfı medya sağ olsun.”