Kaptan Amerika kostümlü Trump yanlısı göstericiye karakterin yaratıcısının oğlundan kınama: "Marvel karakteri Nazi ve zorbalardan nefret eden iki New Yorklu Yahudi tarafından yaratılmıştır"

Kaptan Amerika kostümlü Trump yanlısına, karakterin yaratıcısının oğlundan sert tepki

BİRGÜN DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kaptan Amerika'nın iki yaratıcısından biri olan Jack Kirby'nin oğlu Neal Kirby, geçen hafta ABD hükümet merkezi Capitol Hill'e baskın düzenleyen bazı Trump yanlısı protestocular tarafından Kaptan Amerika kostüm ve imgelerinin kullanılmasını kınayan bir açıklama yayımladı.

Kirby açıklamasında; Marvel karakterinin "Naziler ve zorbalardan nefret eden iki New Yorklu Yahudi tarafından yaratıldığını" belirterek, Kaptan Amerika kostüm ve kalkanıyla baskına katılan Trump destekçilerini görmekten "utanç duyduğunu" sözlerine ekledi.

Independent'ın haberine göre, Kirby yaptığı yazılı açıklamada aynı zamanda Kaptan Amerika'nın, "geçtiğimiz 79 yıldır demokrasi ve hukuk düzeninin koruyucusu ve sembolü" olarak hala ayakta durduğunu iddia etti.

Kaptan Amerika 1941 yılında Jack Kirby ve Joe Simon tarafından yaratılmıştır. Süper kahramana yer veren ilk yayında Kaptan Amerika, Alman askerler üzerine tüfeklerini doğrultmuş bir haldeyken Adolf Hitler'in yüzüne yumruk atmıştı.