PTT çalışanları, yoğun kar yağışı nedeniyle kargo dağıtımlarının aksaması üzerine 'işten atılmakla' tehdit edildi.

Kar altında kargo baskısı: PTT çalışanlarına 'işten çıkarma' tehdidi

RIFAT KIRCI

Yoğun kar yağışı nedeniyle ülke altyapısında ciddi sorunların yaşanırken PTT Genel Müdürü Hakan Gülten kargo dağıtımlarının aksadığını belirterek, kargo dağıtımlarında yaşanan gecikmelerden sorumlu çalışanların iş akdinin feshedilebileceğini bildirdi. Gülten’in PTT Başmüdürlüklerine gönderdiği yazıda, kargo teslimat oranlarının artırılması ve gecikmelerin telafi edilmesi istendi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından bildirim alan PTT Başmüdürlükleri ise PTT müdürlüklerine gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

“Genel Müdürümüz Hakan Gülten’den bizzat gönderilen 21.01.2022 tarihli e-mail gereğince; başta PTT Müdürlüklerimiz olmak üzere İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) ve firma personellerinin cihet ve cihet depolarında bekletilen ve dağıtılmayan tüm gönderilerin 25.01.2022 tarihine kadar ivedilikle dağıtılmasını, cihet depolarını dağıtmayan personellerin isimleri Genel Müdürlüğümüze bildirilecek olup ilgili personel hakkında mevzuatımız gereğince iş feshi dahil olmak üzere gereği sağlanacaktır.”

Ayrıca müdürlüklerin dağıtımların hızlandırılması konusunda alacakları önlemlerin 25.01.2022 tarihine kadar bildirmesi istendi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’in ıslak imzasıyla PTT Mardin Başmüdürü Abdulkadir Karaboğa’ya gönderilen yazıda ise net teslim oranın yüzde 80 olduğu bunun 28 Şubat’a kadar en az yüzde 90’a çıkarılması istendi. Dağıtımın hızlandırılmasına dair alınacak önlemlerin ise 26 Ocak’a kadar bildirilmesi istendi.

İŞ GÜVENLİĞİ YOK

Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu kötü hava koşullarını hatırlatarak kadro sayısındaki yetersizliğe de değindi. Damatoğlu “Bu karda kıyamette arkadaşlarımıza baskı yapıyorlar, kovmakla tehdit ediyorlar. Arkadaşlarımız baskı altında çalışıyorlar, bu karlı havalarda iş güvenlikleri de yok. Kadro sayılarını artırmak yerine daha çok çalıştırmak bir yöntem olarak izleniyor. Bu politikalar nedeniyle PTT müdürlüklerinde ve şubelerinde arkadaşlarımız da sürgünlere maruz kalıyor” dedi.

Haber-Sen Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada ise kötü hava koşulları da hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

“PTT yönetimi yıllardır personel eksikliğini gidermediği için, eksik personelle verilen kamu hizmeti ister istemez aksamaktadır. Öncelikle personel eksikliğini giderip, profesyonelce program ve organizasyon ile iş barışını da sağlayan bir planlama yapması gereken PTT yönetimi, aksine iş yükü altında ezilen PTT emekçilerine baskı ve mobbing uygulamaktadır. Bu baskı, sindirme ve tehditlere şimdi de en son olarak İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) ve firma personeli emekçiler eklenmiş olup, iş feshi de olmak üzere her türlü cezai uygulama yapılacağı ve eksik dağıtım yapanların isimlerinin Genel Müdürlüğe bildirileceğini belirtilerek, tehdit edip, keyfi ve hukuksuz uygulamalar yapılmaya başlanmıştır.”