Birçok köy yolunun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapandığı Doğu Anadolu’da Kars eksi 19’u gördü. Adana’da çığ altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti. Aydın’da mahsur kalan teknisyenlere ise 16 saatlik çalışmanın ardından ulaşıldı

Kar esareti

HABER MERKEZİ

Soğuk ve karlı hava yurdun birçok bölgesinde hayatı durma noktasına getirdi. Doğu Anadolu’da kar sebebiyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Adana’da ise çığ altında kalıp ölen işçilerin sayısı 2 oldu. Aydın’da mahsur kalan 2 teknisyen ise 16 saatlik operasyon sonucunda kurtarıldı.
Adana’nın Pozantı ilçesinde, düşen çığ altında kalan işçi Veli Bektaş’ın cansız bedenine ulaşıldı. Çığ altında kalan işçi Yasin Kılınç’ın cansız bedeni de önceki gün çıkarılmıştı.

Aydın’ın Karacasu ilçesinde, rüzgâr enerji santrali (RES) bakımı için çıktıkları dağda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 2 teknisyen, AFAD ve itfaiye ekiplerince 16 saat sonra kurtarıldı. Mersin’in Toroslar ilçesinde kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan, tek ayağı olmayan köpek belediye ekiplerinin 5 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.


Don ve pus uyarısı

Soğuk havanın etkilediği Doğu Anadolu Bölgesi’nde, gece en düşük hava sıcaklıkları Erzincan’da 0, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 19, Ağrı’da 17, Ardahan’da 12, Erzurum’da 11, Iğdır’da 4 derece ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın genel olarak parçalı bulutlu olacağı bölgede yer yer buzlanma, don ve pus görülecek.

Bölgede kar kalınlıkları Erzurum’da 4, Kars’ta 5, Ağrı’da 10, kayak merkezlerinden Erzurum Palandöken’de 58, Erzincan Ergan’da 23, Kars Cıbıltepe’de 51 santimetre olarak kaydedildi.

Kars’ta yurttaşlar buzla kaplı yollarda yürümekte zorlandı. Bazı kişiler araçlarını battaniyelerle örterek soğuktan korumaya çalıştı. Sarıkamış ilçesinde binaların çatılarında 5 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. İlçede sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düştü, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Soğuk havanın etkili olduğu Ağrı’da da Taşlıçay deresi başta olmak üzere birçok derenin yüzeyi buzla kaplandı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.