Kar yağışı altındaki Türkiye'de bölge bölge yol durumu

Yurt genelinde dün akşamdan itibaren etkili olan yoğun kar yağışı, bazı illerde karayollarının kapanmasına neden oldu. Kapanan yollardan bazıları açıldı, bazıları ise hala kapalı.

BOLU DAĞI TÜNELİ

TEM otoyolundaki Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara istikameti, bir TIR'ın kayması sonucunda ulaşıma kapandı. TIR'ın kaydığı yere tuzlama çalışması yapılarak yol kısa sürede ulaşıma açıldı. D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinin Ankara istikameti de bir TIR'ın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kapanan yol 15 dakika sonra tekrar açıldı.

KONYA

Rüzgarın yola taşıdığı karın, yığınlar oluşturması nedeniyle Konya-Ankara karayolu, Kulu makasına kadar kapalı. Konya-Afyonkarahisar karayolu ise Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine kadar kapandı. Konya-Aksaray karayolunda da ulaşım Konya il sınırına kadar sağlanamıyor. Konya'dan Antalya ve Isparta'ya da karayolu ulaşımı kesilmiş durumda. Bölgede yoğun kullanılan Akşehir-Yunak, Kadınhanı-Polatlı ile Argıthanı-Doğanhisar-Hüyük yolları da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapalı. Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ediyor.

İZMİR-ANKARA KARAYOLU

İzmir-Ankara karayolunun, Kula ilçe merkezi geçişi yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri greyderlerle yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

UŞAK

Uşak ve çevresinde yoğun kar yağışı nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı. Uşak-Ankara karayolunda, özellikle Dumlupınar bölgesinde, ulaşımda aksaklıklar meydana geliyor. Büyük araçların Dumlupınar bölgesinden geçişine izin verilmiyor. Ekipler yol açma çalışmalarını devam ettirirken, sağlık ekipleri de her türlü olumsuzluğa karşı iki paletli ambulansı hazırda bekletiyor.

BOZDOĞAN-YATAĞAN KARAYOLU

Aydın'da yoğun kar yağışı nedeniyle Bozdoğan-Yatağan Karayolu ulaşıma kapandı.

BİNGÖL'DE 50 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle il genelinde 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, yollarının açılması için 12 greyderle çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

BURSA

Bursa'da şehirlerarası yollarda sorun yaşanmazken 332 köy yolu ulaşıma kapandı. Bursa-Ankara karayolunun Mezitler bölgesinin Ankara istikametinde TIR'ların geçişine izin verilmiyor. Uludağ'da da yollar kapandı. Zincirsiz araçların Uludağ'a çıkması engelleniyor.

BARTIN

Bartın'da 51 köy yolu ulaşıma kapalı. Amasra, Kurucaşile ve Karabük karayollarında da ulaşım zorlaştı. Trafik ekipleri, bu güzergahlarda araçların zincirsiz geçişine izin vermiyor.

SİVAS-ERZİNCAN KARAYOLU

Dün sabah kapanan Sivas-Erzincan karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle hala açılamadı.

ANTALYA

Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran bölgesinde araçlar zincir takmış olsalar dahi yola devam ettirilmiyor. Muğla-Antalya karayolunun ise Antalya istikameti kapalı. Kar yağışının şiddeti koruması nedeniyle, karayolları ekiplerinin çalışmalarının yetersiz kaldığı bildirildi.

KÖY YOLLARI KAPANDI

Yoğun kar yağışı sebebiyle Van'da 100 mahalle, Hakkari'de 113 köy 310 mezra, Bitlis'te 232 köy, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 59 köy 118 mezranın yolu ulaşıma kapandı.