Tüm- Bel Sen 2 No’lu Şube, Karabağlar Belediyesi zabıtalarına yapılan saldırı sonrası bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, “Her türlü şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, yaşanan bu şiddet olayını kınıyoruz” denildi.

Karabağlar Belediyesi zabıtalarına saldırıya kınama

BİRGÜN EGE

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, denetim yapan 3 zabıta görevlisinin, bir grubun saldırısında yaralanması sonrası Tüm- Bel Sen 2 No’lu Şube tarafından Karabağlar Belediyesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi.

Yapılan açıklamada, zor şartlar altında çalışan zabıtalara destek olunması gerektiğini belirtilerek, “Zabıta emekçileri, çalıştıkları kentin düzenini oluşturan, imardan çevre sağlığına, sağlıktan kentin estetiğine, ekonomik yapıdan kolluk gücüne varana kadar altmışın üzerinde kanun ve yönetmelikle üzerine birçok görev yüklenmiş olup, bu görevleri sırasında saldırıya uğramakta, yaralanmakta, kimi zamanda yaşamlarını yitirmektedirler. Üzerlerindeki iş yükü pandemi sürecinde ve yaşanan doğal afetlerle daha da artarken içinde bulundukları riskler daha da büyüyor” denildi.

karabaglar-belediyesi-zabitalarina-saldiriya-kinama-856896-1.

Zabıtaların özlük haklarında birçok mağduriyet yaşandığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “İki gün önce Karabağlar Belediyesi Yunus Emre Zabıta Amirliği’ nde görevli arkadaşlarımızın kamusal görevlerini yaparken yaşadıkları olay, zabıta emekçilerinin karşı karşıya bulundukları tehlikeyi bir kez daha gözler önüne sermiştir. Görevlerini yerine getirirken üç arkadaşımız saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Tüm Bel Sen İzmir 2 Nolu Şube olarak öncelikle her türlü şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulayarak, yaşanan bu şiddet olayını kınıyoruz, yaralanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz.”