İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi’nde yapılacak Orhan Kemal İlköğretim Okulu’nun temeli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atıldı. En çok okulların temeli atılırken mutlu olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkı kucaklamaya, halka huzuru getirmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Soyer ise, “Çocuklarımıza reva görülen çile son bulacak” diye konuştu.

Karabağlar'daki okul sorunu çözülüyor: Temel, Kılıçdaroğlu ile atıldı

BirGün EGE

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla Karabağlar’da yapılacak Orhan Kemal İlköğretim Okulu’nun temeli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki temel atma törenine eşi Neptün Soyer, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyeleri, CHP İzmir Milletvekilleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, muhtarlar ve yurttaşlar yer aldı.

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Temel atılırken en mutlu olduğunuz tesis hangisi diye sorarsanız 'okuldur' derim. Çünkü okul her annenin her babanın evladını okutmak için başvurduğu en temel yerdir. Her anne baba evladının iyi bir eğitim almasını iyi bir okulda okumasını ister. Karabağlar bölgenin sorunları en yoğun olan ilçelerinden birisi. Evlatlarımızın burada iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Burada okuyacaklar, sosyalleşecekler, güzel bilgiler öğrenecekler ve kendi ülkelerine ve dünyaya yararlı bir insan olacaklar. Okulun adı çok daha önemli bana göre. Orhan Kemal İlköğretim Okulu. Orhan Kemal arka sırada oturanların, kalanların hayatını yazan bir edebiyatçımız. Orhan Kemal isminin verilmesi de benim açımdan son derece değerli. Sayın Başkan telefon açtı hangi ismi verelim diye 'Orhan Kemal adını verin' dedim. Karabağlar’a en güzel Orhan Kemal adı yakışır diye…”

“HER VATANDAŞA EŞİT DAVRANACAKSINIZ”

Sosyal çalışmalardan örnekler veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim; oy versin vermesin bütün vatandaşlara eşit davranacaksınız. Hiçbir ayrım yapamayacaksınız. Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelerden başlayacaksınız. O mahallelerde okullar, kreşler yapacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği uygar ve güzel bir Türkiye’yi inşa etmekte kararlıyız. Aile destekleri sigortası diye bir alanı inşallah Türkiye’ye getireceğiz. Hiçbir aile benim gelirim yok demeyecektir. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Çocukların beslenme çantalarını mutlaka ama mutlaka doldurun. Gereğini yapın. Çocuk okula giderken karnı doymalı. Yapmadılar biz yapacağız” ifadelerini kullandı.

SOYER: ÇOCUKLARIN ÇİLESİ SON BULACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasına, “Göreve başladıktan 6 ay sonra özellikle yoksul vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde kronik sorunları hızlıca çözüme kavuşturmak için bir ekip oluşturduk. Bu ekip, Abdi İpekçi Mahallesi’nde 60 yıldır hiç okul olmadığını, çocukların yolu olmayan bir araziden yürüyerek okula büyük zorluklarla gittiklerini tespit etmişti. Mahalle halkının en büyük talebi buraya bir okul inşa edilmesiydi. Biz de belediyemizin tüm imkânlarını seferber etmeye karar verdik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle protokol imzalayarak çalışmalarımıza başladık. Yer tespiti ve projelendirme süreçlerini hızlıca tamamladık. Ve bugün Genel Başkan’ımızın katılımıyla onun adını verdiği Orhan Kemal İlköğretim Okulu’nun temelini hep beraber atıyoruz. 32 derslikten oluşan, bin çocuğumuza eğitim verecek bu okulu tamamladığımızda doğayla uyumlu, engelsiz bir eğitim yuvasını Karabağlar’a kazandırmış olacağız. Çocuklarımıza reva görülen çile son bulacak” dedi.

Mahallesinde yaşanan zorlukları hatırlatan Karabağlar Abdi İpekçi Mahallesi Muhtarı Orhan Kaya, “Burası arka sıradakilerdi. Talep listesinin başında 60 yıllık hasret olan okul talebi vardı. Tunç Başkan’ımız okul yapılacağını söylemişti. Klasik siyasetçi söylemi, unutulur gider zannettim. Başkanım beni aradı ‘Okul talep ettiğinize dair yazı ve vatandaştan dilekçe toplayarak bize gelir misiniz?’ dedi. O an galiba dileğimiz gerçekleşiyor dedim ve gözlerim yaşlarla doldu. İşte yapılmasını mucize olarak gördüğümüz bu okulun temelini cumhuriyetimizin 100’üncü yılında atıyoruz. Bölge halkının gönlünde taht kurdunuz” ifadelerini kullandı.

OKUL BİNASI, ÇEVRE DOSTU VE ENGELSİZ OLARAK TASARLANDI

Okul, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imkânlarıyla hayata geçirilen ilk okul unvanını alacak ve bölgede yaşayan çocukların eğitim almak için dağlık araziden geçerek uzun mesafe yürüme zorluğunu ortadan kaldıracak. 14 bin 545 metrekarelik alanda 32 derslikle hizmet verecek okul, bin öğrenciye eğitim-öğretim imkanı sağlayacak. Bina ise çevre dostu ve engelsiz olarak tasarlandı. Projenin 2024 yılının Mart ayında tamamlanması hedeflenirken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınacak izinler sonrasında faaliyete geçecek. Okulda ilk ve orta öğretim verilecek.