Karaburun’da bulunan kitle örgütleri, meslek odaları, platformlar, muhtarlar ve yurttaşlar Karaburun’da misafir edilen depremzedeler ve ilçenin depremler karşısında dayanıklılığının artırılması için yapılabilecekleri konuştu.

Karaburun’da deprem toplantısı yapıldı

BirGün EGE

Karaburun’da kitle örgütleri, meslek odaları, platformlar, muhtarlar ve yurttaşlar, Karaburun Belediyesi’yle beraber ‘Afet Dayanışma Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirdi.

Yapılan toplantıda Karaburun’da misafir edilen depremzedeler, deprem bölgesine yapılan yardımlar ve Karaburun’da olası bir depremde yapılması gerekenler konuşuldu.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yaptığı konuşmada, Karaburunluların gösterdiği hassasiyet ve fedakarlığın bundan sonra da sürmesi gerektiğini, bir taraftan bölgeye yapılan yardımların diğer yandan da misafirlerin Karaburun’daki yaşamlarına yapacakları katkının düzenini ve sürekliliğini geniş bir katılımla devam ettirmek niyetinde olduklarını ifade etti.

Toplanan yardımların doğru hedefe ulaştırılmasına çok dikkat ettiklerini ifade eden Erdoğan, bu yardımların toplanmasında ve üretilmesinde emekleri geçenlere teşekkür etti. Belediyenin temin ettiği unla ve muhtarların yönlendirmesiyle köylerindeki fırınlarda kadınların ürettiği ekmeklerin değerinin ölçülemeyeceğinin altını çizdi.

Bölgeden gelenlerin izlenimlerinin de aktarıldığı toplantıda katılımcılar düşünce ve önerilerini ifade etti. Deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerin planlanması, arama, kurtarma, ilk yardım her eve bir deprem çantası, her mahalledeki toplanma alanlarına gerekli ekipmanın da bulunacağı konteynerlerin konulması gibi önerilerin, halkın ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi için yapılacak eğitimlerin düzenlenmesi için bir koordinasyon kurulunun oluşturulması kararlaştırıldı.