Karaburun Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen Nergis Festivali, iki gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Karaburun’da mis kokulu festival sona erdi

BİRGÜN EGE

Karaburun Belediyesi ev sahipliğinde 22-23 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen 4’üncü Karaburun Nergis Festivali sona erdi.

Soğuk havaya rağmen, iki gün boyunca İzmir’den ve Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık 150 bin ziyaretçiyi buluşturan festival renkli görüntülere sahne oldu. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan festivali iki güne yayarak daha fazla insanın Karaburun’u tanımasını sağladıklarını belirterek, ilçe genelindeki üreticilerin ve esnafın yüzünün gülmesinin tüm yorgunluğu unutturduğunu söyledi.

BU YIL 2 BİN DÖNÜMDE EKİM YAPILDI

karaburun-da-mis-kokulu-festival-sona-erdi-971911-1.

Karaburun’un ekonomik kalkınmasında ve tanıtımında festivallerin çok önemli işlev yüklendiğini söyleyen Erdoğan, “Nergisimiz her yıl aralık ve şubat ayları arasında ülkemizin dört bir yanına mis kokusunu taşırken; aşımız, ekmeğimiz, düğünümüz, sünnetimiz oluyor.” dedi. Erdoğan, 2020 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile üreticilere 120 bin nergis soğanı dağıtılması sonrasında ilçede nergis ekimi yapılan arazi büyülüğünün 2 bin dönüme ulaştığını hatırlattı.

DERİN BİR YOKSULLUĞUN PENÇESİNDEYİZ

Pandeminin tüm Türkiye’ye verdiği en önemli dersin, tarımda ve hayvancılıkta yapılan hatalar zincirinin hangi sonuçları doğuracağı olduğunu kaydeden Erdoğan şunları dile getirdi: “Bir zamanlar ‘Üretim mi yok, cebimizde paramız var, ithal ederiz’ diyen bakanlar vardı. Şimdi paramız da yok, üretimimiz de az ve maliyetlerimiz üretimi adeta yasaklıyor. Dünya, ‘paran olsa bile benden tarım ürünü alamazsın, önce kendi vatandaşlarım’ diyor açık açık. Dört bir yanı cennet gibi tarım arazileri ile dolu, her mevsim ürün alınabilen bir ülkede yaşıyoruz. Ama derin bir yoksulluğun pençesindeyiz.”