Karaçelik'ten dizi müjdesi!

ÖYKÜ ÖZFIRAT

Sundance Fim Festivali’nden aldığı ödülle bir anda dikkatleri çeken ‘Kelebekler’, vizyona girdiği günden itibaren sanatseverler tarafından da çok konuşuldu. Kelebekler son olarak Art Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Filmin yönetmeni Tolga Karaçelik ile konuştuk filmin aldığı ödülleri ve yeni projelerini konuştuk.

»Art Film Fest’ten gelen Jüri Özel Ödülü bekliyor muydunuz? Süreç nasıl gelişti, neler düşünüyorsunuz?

Art Film Fest’ten gelen ödülü beklemiyordum. Birileri takdir ediyorlar bir şekilde. Bu ödül Bükreş’ten, Sundance’ten sonra yurtdışında aldığımız 4.ödül oldu. O bakımdan çok hoşuma gitti.

»Festivaldeki diğer filmler nasıldı genel olarak?

Ben festival adaylığı sürecinde Hırvatistan’daydım. Orada film vizyona giriyordu. O da bir şekilde yurtdışındaki seyirciye ulaşması bakımından beni mutlu etti. Festivale o yüzden çok katılamadım ama önemli bir festival olduğunu biliyorum.

»İleriki süreçte filminizin gösterileceği, ödül beklediğiniz festivaller var mı?

Film 1 ay içinde hem Şanghay’da hem Bükreş’te hem Split’te hem Slovakya’da ve daha bilmediğim birkaç yerde daha gösterildi. Ben şu an yeni bir hazırlık sürecindeyim. Yeni bir tv dizisi hazırlığı içerisindeyiz Bartu ile birlikte. Dolayısıyla nereye gitti neler oluyor pek farkında değilim ama sanırım Sydney var.

»Yeni dizi projesiyle ilgili ne söyleyebilirsiniz? Nerede yayınlanacak? Bartu Küçükçağlayan da olacak değil mi?

Diziyi BluTv’ye yapıyoruz. En fazla bunu söyleyebilirim. Bartu ile beraber yapacağımız bir dizi. Bartu ile birlikte çalışmaktan keyif alıyorum.Bakalım yavaş yavaş göreceğiz. 10 Temmuz gibi sete girmeye başlayacağım galiba.

»Kelebekler vizyonda olduğu yerler var mı Türkiye’de? Gişe durumu sizi memnun etti mi?

Ondan emin değilim en son 126 bindeydi galiba. Vizyon bazı yerlerde devam ediyor ama hangi salonlarda var bilmiyorum. Gişe durumu girdiği salon bakımından mevcut koşullar içerisinde beni memnun etti evet.