Karadeniz alev alev, halk korku içinde

Karadeniz’de ayrı noktalarda çıkan orman yangını paniğe sebep oldu. 69 noktada çıkan yangınlar, lodosun da etkisiyle şiddetlendi. Trabzon, Giresun ve Ordu’da çıkan yangınlarla ilgili açıklama yapan Orman Genel Müdürlüğü (OGM) yaptığı açıklamada 38’i söndürülen yangınların, kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

Trabzon'da 10 ilçede, 22 farklı noktada çıkan yangınlarda, Çaykara ilçesi Ulucami Mahallesi'nde Abdurrahman ve İlyas Bahadır'a ait 2 ev yandı. Arsin ilçesi Güneyce Mahallesi'nde çıkan orman yangınında ise 3 ev kullanılmaz hale geldi. Arsin'de, yangının ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğu bildirildi. Ordu'nun Ünye ilçesi Kadılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın ise itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 100 hektarlık alan zarar gördü. Giresun'da iki farklı noktada yangın çıktı. Artvin'in Borçka ilçesi Taşlıtarla Camii bölgesinde de orman yangını çıktı. Trabzon Valiliği'nde yangınlarla ilgili kriz merkezi oluşturuldu.

Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Güneyce Mahallesi'nde oturan Fatma Kalmuk, yangın nedeniyle yaşadıkları korkuyu anlattı. Komşuları ile balkonda otururken, ormandaki alevleri fark ettiklerini belirten Kalmuk, "Dumanlar çıkmaya başladı sonra bir anda çok zaman geçmeden bütün orman alev aldı. İtfaiye ekipleri buraya geldi. Köylüler de yangını söndürmek için yardım etmeye çalıştılar. Yangını söndürdüler. Daha sonra sabah saatlerinde yine aynı bölgede yangın çıktı. Şimdi burada örtü yangını var. Rüzgarla beraber yangın ormanın içine giriyor. Buraların yetkililer tarafından denetlenmesi lazım. Biz burada korku içindeyiz. Evimize gelir mi yangın, diye nöbet tutuyoruz" dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Karadeniz'deki yangınlarla ilgili terör ve sabotaj nedeniyle çıktığına dair bir bulguya rastlanmamıştır." denildi.