Rusya Savunma Bakanlığı, batan Moskova savaş gemisinin mürettebatına ait olduğunu söylediği görüntüleri yayınladı.

Karadeniz'de batan 'Moskova' gemisi: Mürettebat görüntüleri ilk kez yayınlandı

Karadeniz'de Ukrayna ordusunun ateşlediği Neptün füzeleriyle batan Rus savaş gemisi Moskova'nın mürettebatı, ilk kez görüntülendi. Karadeniz Filosu'nun en büyük gemisi Moskova'da önce yangın çıktığını açıklayan Rusya, daha sonra savaş gemisinin Karadeniz'in sularına gömüldüğünü resmen kabul etmek zorunda kaldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Rus medyası tarafından ekrana getirilen görüntülerde, Moskova'daki bir grup mürettebatın Kırım'daki Sivastopol limanında Rus Deniz Kuvvetleri'nin komutanı Amiral Nikolay Yevmenov tarafından teftiş edildiği görüldü. Amiral Yevmenov, batan geminin mürettebatının ordudaki görevlerine devam edeceğini söyledi.

Füze gemisi Moskova'nın batırılması, Ukrayna'nın iki aya yaklaşak işgalde Rus donanmasına indirdiği en büyük darbe oldu.

Rusya 510 mürettebatın tümünün tahliye edildiğini belirtse de, ABD'li yetkililer bazı kayıpların olduğunu tahmin ediyor. Ukrayna ise Moskva'nın kaptanı Anton Kuprin'in öldürüldüğünü kaydediyor.

Rusya, daha önce batan gemiye dair hiçbir görüntü yayınlamamıştı ve mürettebatın ekrana getirilen videosu bir ilk niteliği taşıyor. Odesa ve Mykolaiv arasında batırıldığı tahmin edilen gemiden şimdiye kadar hiçbir görüntü sızmadı. Resmi açıklamaya göre, yangın çıkan gemi limana dönerken fırtınaya yakalandı ve Karadeniz'in dibine battı.