BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan Karadeniz'de bulunduğu söylenen doğalgaz için ''6 kasım itibariyle altyapılarımızı tamamlayıp doğal gazı alabilecek hale gelmiş olacağız,'' dedi.

Karadeniz gazı için yine tarih verildi

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Karadeniz'den çıkarılan doğalgazın 6 Kasım'da alınacağını, Tuz Gölü'nde ise depolamanın 15 milyar metreküpe çıkarılma kapasitesi belirlediklerini söyledi.

Meclis'te konuşan Burhan Özcan, "6 Kasım itibariyle biz burada altyapılarımızı tamamlayıp doğalgazı alabilecek hale gelmiş olacağız. Altyapımız yaklaşık 50 milyon metreküp günlük kapasite. Bu ne demek? Yani 18 ila 20 milyar metreküp yıllık bir kapasiteyi taşıyabileceğimiz altyapı oluşturuyoruz." dedi.

Özcan, Tuz Gölü'nün ciddi bir depolama kapasitesi sağladığını söyledi ve "Bugün itibarıyla 1 milyar metreküp aşıldı" dedi.

Özcan, "2023 yılı hedefimiz, 5.4 milyar metreküp. Tuz Gölü bölgesinde depolama kapasitemizi 15 milyar metreküplere kadar çıkaracağımız çok ciddi bir jeolojik çalışmanın müjdeli haberini sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.