Kaynak: İHA
Karagümrük ile Kasımpaşa 12. randevuda

Spor Toto Süper Lig’in 38. haftasında Fatih Karagümrük, sahasında oynayacağı Kasımpaşa ile 12. kez rakip olacak. Kırmızı-siyahlılar, rakibini yenip sezonu galibiyet ile tamamlamak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 38. ve son haftasında Fatih Karagümrük, Kasımpaşa’yı konuk edecek. Ligde kırmızı-siyahlılar, 12 galibiyet, 12 beraberlik ve 11 mağlubiyet ile topladığı 48 puanla 8. sırada yer alıyor. Lacivert-beyazlılar ise 12 galibiyet, 7 beraberlik, 16 mağlubiyet sonucu aldığı 43 puanla 10. basamakta bulunuyor.

Kasımpaşa ile Fatih Karagümrük, bugüne kadar Süper Lig’de 11 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda Kasımpaşa 4, Fatih Karagümrük de 3 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. İki takım arasında oynanan 5 mücadele ise beraberlik ile sonuçlandı. Söz konusu maçlarda iki ekip de rakip fileleri 20’şer kez havalandırdı. Sezonun ilk yarısında Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanan karşılaşma 2-2’lik beraberlikle sonuçlanmıştı. 

İç sahada 17 maçta 23 puan

Bu sezon Süper Lig’de 17 iç saha müsabakasına çıkan Fatih Karagümrük, 6 galibiyet, 5 beraberlik elde ederken, 6 karşılaşmada da mağlup olan taraftı. Seyircisi önünde 23 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, söz konusu maçlarda 37 kez rakip fileleri sarsarken, 31 defa da kalesini gole kapatamadı. İstanbul temsilcisi, ligde oynadığı son iç saha mücadelesinde Kayserispor’u 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. 
Öte yandan Fatih Karagümrük’te sakatlıkları bulunan Emir Tintiş, Efecan Mızrakçı ve Matteo Ricci, Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek. İstanbul ekibinde kart cezalısı oyuncu bulunmuyor.