Fatih Karagümrük, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettikten sonra "Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilişkin, "Kulübümüzün üyesi olma kararı büyük bir sevinçle karşılanmıştır. Genel Başkanımıza aramıza hoş geldiniz diyoruz" açıklamasını yaptı.

Karagümrük'ten Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama

VavaCars Fatih Karagümrük, 'Hükümet istifa' sloganlarının ardından Beşiktaş üyeliğinden istifa eden ve "Artık Karagümrüklüyüm" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamada, "HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü Meclis Grup Toplantısı'nda Fatih Karagümrük sevgisini yürekten paylaşması ve kulübümüzün üyesi olma kararı büyük bir sevinçle karşılanmıştır" denildi.

Açıklamada, "Genel Başkanımıza aramıza hoş geldiniz diyoruz" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'de Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalya karşılaşmalarında tribünler 'Hükümet istifa' sloganları atmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından tribünleri hedef almış, Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, şunları söylemişti:

"Türkiye'nin, depremin ağır sonuçlarıyla kıyasıya mücadele ettiği bir süreçte Türk futbolunu lekelemeye, Türk sporunu siyasileştirmeye, kutuplaşma dalgasını sahalara yansıtmaya çalışanlar, alçakça bir kurgunun içindedir.

Hükümeti istifaya davet etmek, tribünlerde siyasi kaos üretimine heves etmek bir avuç fanatik ve holigan gruba sipariş verilmiş iç ve dış bağlantılı zillet komplosudur. Herkes yerini yurdunu, haddini hududunu bilmelidir. Sahalardan sokak aralarına gerilim ve çatışma tahviline yeltenenlere müsamaha gösterilmeyecektir. Müşterek acılarımızın üzerine basarak, depremin hasar ve enkazından yararlanarak zillete yardım ve yataklık yapanlar, Türkiye düşmanlarının değirmenine su taşıyanlar kim olursa olsun ülkesine ve milletine sırt dönmüş odaklardır. Türkiye Futbol Federasyonu ve bütün futbol kulüpleri, tarih ve millet önünde milli, ahlaki ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmek, müsabakalarda istikrarı, insicamı ve huzuru sağlamakla mükelleftir. Tribünler, çürük siyasi sloganların atılacağı mekanlar olamaz. Kalabalıkların arasına sızarak devlete ve hükümete meydan okunmasını provoke edenlerin önce tespiti, ardından da tecziyesi mutlaka yapılmalı, Türk sporu düştüğü karanlık dehlizden el birliğiyle çıkarılmalıdır.

Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm. Karagümrük Spor'a gönül veren bir kişi olarak hayatımı devam ettireceğim."