Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metro hattının hizmete alınması töreninde yaptığı açıklamalarda muhalefeti hedef alarak "20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar, oyalayamadılar. Bundan sonra hiç yapamazlar. Bizim yüreğimizde millet aşkı var" diye konuştu.

Karaismailoğlu: 20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçükçekmece-Kayaşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Depo Sahasının hizmete alınması töreninde konuştu.

Karaismailoğlu "Şehir içi raylı sistemler ile devam eden demiryolu yatırım bütçemiz 27 milyar dolara ulaşmıştır. Başkaları kilometrelerce laf üretir; millete bir faydaları dokunmaz. Bizler; işimize bakar, yollar, köprüler, havalimanları inşa eder, milletimize aş, iş sunar; hayatına konfor katarız. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar, 20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar, oyalayamadılar. Bundan sonra hiç yapamazlar" dedi.

Metro hattının ortalama 600 bin yolcuyu taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, hattın işletmeye alınmasıyla birlikte Arnavutköy- Beşiktaş arası seyahat süresinin 36 dk, Başakşehir (Metrokent)- Kağıthane arası seyahat süresinin 48 dk, Küçükçekmece- Kemerburgaz arası seyahat süresinin ise 50 dk olacağını söyledi.

"BİZİ KENDİLERİYLE KARIŞTIRMASINLAR"

Karaismailoğlu "Test ve devreye alma süreçlerini sürdürdüğümüz, önümüzdeki günlerde açılışını yapmaya hazırlandığımız Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi ile hattın devamı niteliğinde olan İstanbul Havalimanı Halkalı Metro Projesinin 1. etabı olan İstanbul Havalimanı Depo Sahası arasındaki 9 bin 200 metrelik proje kesimi de devreye alınarak işletmeye sunulacak. Araç yıkama, tamir, bakım, yedek parça üniteleri, personel eğitim mahalleri, tren parklanma alanları bulunan tesiste aynı anda 12 tren setine bakım ve onarım yapılabilecek. Şehir içi raylı sistemler ile devam eden demiryolu yatırım bütçemiz 27 milyar dolara ulaşmıştır. Türkiye Yüzyılı ile ülkemizi yepyeni ve tarihi başlangıca daha hazırlıyoruz. Türkiye'nin dört bir köşesinde 5 bine yakın şantiyede ve hizmet noktamızda, 700 bin mesai arkadaşımla alın teri döküyoruz. İlk defa bu projede, motoru yerli olarak üretilmiş metro trenleri İstanbul'da hizmet verecekler. İlk defa yerli ve milli imkânlarla, bakanlığımızca desteklenen bir proje ile Aselsan tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi metro hattımızda kullanılacak" diye konuştu.

Muhalefeti hedef alan Karaismailoğlu, "Başkaları kilometrelerce laf üretir; millete bir faydaları dokunmaz. Bizler; işimize bakar, yollar, köprüler, havalimanları inşa eder, milletimize aş, iş sunar; hayatına konfor katarız. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar, 20 yıldır bizi hizmet yolundan çıkaramadılar, oyalayamadılar. Bundan sonra hiç yapamazlar. Bizim yüreğimizde millet aşkı var" diye konuştu.

(DHA)