Millet İttifakı'nın Atatürk Havalimanı'nı açacağını belirtmesiyle ilgili konuşan Adil Karaismailoğlu, havalimanının konumunun uygun olmadığını söyleyerek, "Ancak böyle vizyonsuzların işidir" dedi.

Karaismailoğlu: Atatürk Havalimanı'nı yeniden açmak vizyonsuzların işidir
Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Millet İttifakı'nın Atatürk Havalimanı'nın açılması yönündeki görüşlerinin 'vizyonsuzluk' olduğunu savundu. "İstanbul Havalimanı dünyaya örnek bir projedir" ifadelerini kullanan Karaismailoğlu, şöyle devam etti: "Böyle bir havalimanı varken bu kadar yakın bir mesafede başka bir havalimanı işletmek ancak böyle vizyonsuzların işi."

Bakan Karaismailoğlu, dün (3 Şubat) MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Ulaştırma ve Altyapı Vizyonu Programı"na katıldı.

"ATATÜRK HAVALİMANI HİZMET VEREMEZ HALDE"

Burada yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini doldurduğunu savunan ve alternatif havalimanını yaptıklarını söyleyen Karaismailoğlu, "Atatürk Havalimanı'nı hepiniz biliyorsunuz, nüfusun ve hareketliliğin tam ortasında kalmış, İstanbul'u kilitler bir pozisyona gelmiş bir havalimanı, hizmet veremez hale gelmiş. İstanbul Havalimanı dünyaya örnek bir projedir. Böyle bir havalimanı varken bu kadar yakın bir mesafede başka bir havalimanı işletmek ancak böyle vizyonsuzların işi" dedi.

Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Bu 6 artı 1 dediğimiz masa güya bir vizyon belgesi açıkladı. Vizyon kapatmak ve hiçbir şey yapmamak üzerine kullanılmış, kendileri de ne olduğunu bilmedikleri bir şey, zaten çoğunu bizim 2053 Ulaştırma ve Lojistik Master Plan'dan kopyalamışlar. Atatürk Havalimanı'nı hepiniz biliyorsunuz, nüfusun ve hareketliliğin tam ortasında kalmış, İstanbul'u kilitler bir pozisyona gelmiş bir havalimanı, hizmet veremez hale gelmiş. İstanbul Havalimanı dünyaya örnek bir projedir. Bu kadar kapasitesi büyük bir havalimanı yaptık. Bu kadar işletme performansı yüksek bir havalimanı yaptık. Böyle bir havalimanı varken bu kadar yakın bir mesafede başka bir havalimanı işletmek ancak böyle vizyonsuzların işi. Allah akıl fikir versin bunlara."

(AA)