Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Bostancı-Dudullu metro hattını yüzde 70 oranda tamamlanmış şekilde devrettiklerini öne sürerek "Aradan dört yıl geçti, şimdiye kadar çoktan bitirilmesi gereken bir hattı bugün bitiriyorlar" iddiasında bulundu.

Karaismailoğlu: Bostancı-Dudullu metro hattını yüzde 70'lik ilerleme oranıyla devretmiştik
Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Altılı Masa liderlerinin katılımıyla açılan Bostancı-Duduldu metro hattını 'yüzde 70'lik ilerleme oranıyla devrettiklerini' öne sürdü.

Gaziosmanpaşa Dr. Kadir Topbaş Gençlik ve Spor Merkezi açılış töreninde konuşan Karaismailoğlu, "Bizim derdimiz hizmettir ama görüyoruz ki maalesef o bırakılan hizmetler olduğu gibi yerinde duruyor. Biz 2019 yılında Bostancı-Dudullu metro hattını yüzde 70'lik ilerleme oranıyla devretmiştik, aradan dört yıl geçti, şimdiye kadar çoktan bitirilmesi gereken bir hattı bugün bitiriyorlar. Ona da şükür diyoruz, darısı diğerlerinin başına ama devam eden yatırımlara baktığımızda, bu hızla giderse maalesef bunlar onlarca yıl sürecek" iddiasında bulundu.

AA'nın haberine göre hedefine İBB yönetimini alan Karaismailoğlu, "Özellikle toplu taşıma hayatımızın bir vazgeçilmesi. Ev- iş yolculukları, okul yolculukları, günlük hareketlilik İstanbul'da yaklaşık 30 milyona kadar çıkıyor. O yüzden 1994'te İstanbul'a hizmet etmek için göreve gelenler ve onun bu vizyonunu kazanan çalışma arkadaşlarımızla birlikte İstanbul için çok büyük planlar yaptık. Zaten bir kamu hizmeti yapacaksanız, milletinizin, vatandaşınızın, önümüzdeki yıllarda önüne çıkacak problemleri önceden tespit edip tedbirler alıp, yatırımlar yapmak zorundasınız. İstanbul genelinde bugün 270 kilometre hizmet veren metro yatırımlarının hepsi 2019 yılı öncesi yapıldı ve hizmete girdi" diye konuştu.

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METROSU İÇİN TARİH VERDİ

İBB yönetiminin hastane yolu yapmadığını öne süren Karaismailoğlu, "Hastaneye yol yapmamayı tercih eden bir zihniyeti maalesef İstanbul yaşıyor şu anda. Yolunu yapmayanlar metrosunu da yapmadılar, devraldık ve şu anda bitiriyoruz. İnşallah şubat ayı itibarıyla da Başakşehir-Kayaşehir metrosunu da hizmete alacağız. Dünyanın en modern hastanelerinden bir tanesine en kolay ulaşımı gerçekleştirmiş olacağız. O metroyu devraldığımızda yüzde 5 ilerleme hızı vardı, bugün yüzde 99'lara geldik.

Yine bu hattın paralelinde, bunu devraldığımızda Mahmutbey-Esenyurt metrosu yüzde 5'lerdeydi, onun güneyinde Bağcılar-Kirazlı'dan Halkalı'ya olan metro hattı da yüzde 5 ilerlemedeydi, aradan 4 yıl geçti üzülerek görüyoruz ki hala yüzde 5'ler seviyesinde, yatırımlar ortada duruyor. Yaparlar yapmazlar. Akıllarını başlarına alma niyetleri de yok ama bunları bir gün yapanlar buraya gelip bunları hızlıca yapıp bitireceklerdir, ondan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

CHP'li belediyeleri hedef alan Karaismailoğlu, "Bunlar sadece İstanbul'da mı böyle? Maalesef Anadolu'daki CHP'li belediyeler de İstanbul'u örnek almaya başladılar. Aynı örnekleri Adana'da da, Aydın'da da görüyoruz.

Aydın'da da çıkmışlar şehir hastanesine yol yapılacak, 'Ben yapmam.' diyen bir belediye var. Adana'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, yine şehri çok yakından ilgilendiren, trafik sorununa alternatif çözüm üretecek bir projeyi yapmayıp bırakan bir belediye var ama biz ne yapacağız? Tabii ki milletimizi bu zihniyete esir düşürmemek için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu projelerin hepsini devraldık, bitirip inşallah vatandaşımızın, milletimizin hizmetine sunacağız" iddialarında bulundu.